Povestea femeii agresate sexual de Visarion Alexa. Ce i s-a întâmplat înainte de agresiunea de la spovedanie. Stenograme incendiare din dosar

Dezvăluiri incredibine din ancheta preotului acuzat de agresiune sexuală. Femeia care a depus plângere pe numele lui Visarion Alexa suferea din dragoste. Și-a imaginat că preotul îi va liniști sufletul. Tânăra obișnuia să îi trimită mesaje preotului la orice oră din zi și din noapte.

19 sept. 2022, 14:59
Povestea femeii agresate sexual de Visarion Alexa. Ce i s-a întâmplat înainte de agresiunea de la spovedanie. Stenograme incendiare din dosar

Noi dezvăluiri din ancheta preotului Visarion Alexa, pus sub control judiciar pentru 60 de zile pentru că ar fi agresat sexual o enoriaşă în vârstă de 37 de ani. Totul ar fi avut loc acum cateva luni, chiar în timpul spovedaniei. Preotul şi enoriaşa se cunosteau de cativa ani, iar Visarion Alexa a recunoscut in fata anchetatorilor că a atins-o pe femeie în zone intime.

„Fiind audiat în calitate de suspect, Alexa Visarion a recunoscut că, ulterior spovedaniei, a îmbrățișat-o pe persoana vătămată. (…) Tricoul persoanei vătămate s-a ridicat, moment în care i-a atins pielea în zona lombară, a mângâiat-o pe spate, pe sub tricou, a arătat că i-a palpat sânul, apăsând-o și că nu-și mai amintește dacă a sărutat-o pe ureche întrucât eram prea concentrat pe sânul ei“ (…) Ulterior, și-a introdus mâna pe sub bluză și i-a atins sânii, i-a forțat bata blugilor, a reușit să ajungă cu mâna în zona vaginului, sub lenjeria intimă”, potrivit unor surse judiciare, citate de România TV.

Dialogul dintre Visarion Alexa şi enoriaşa care l-a acuzat de agresiune sexuală a ajuns şi în posesia România TV, în exclusivitate.

DISCUȚIA ȘOCANTĂ DUPĂ GESTURILE INTERZISE DIN TIMPUL SPOVEDANIEI

Preot: Ți-a fost rău?
Victimă: Cum adică?
Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)
Preot: Te deranjează că te-am atins? (…)
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu. (…)
Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: (…) E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: (…) Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine.
SURSA: SURSE JUDICIARE

Citeşte şi: Mărturie şocantă a enoriaşei care susţine că a fost agresată sexual de preotul Visarion Alexa. Filmul spovedaniei care s-a terminat la poliţie VIDEO

Mai multe persoane au fost audiate și au confirmat prietenia dintre cei doi. Enoriașii spun că preotul obișnuia să-i îmbrățișeze pe cei care erau în suferință pentru a-i consola, însă fără ca gesturile să aibă conotații sexuale.

Părintele Visarion ar fi trebuit să oficieze Sfânta Liturghie în această duminică, dar pe timpul cercetării penale, el nu are voie să participe la slujbe în calitate de preot.

Patriarhia face o anchetă separată în legatură cu acuzațiile care i se aduc preotului.