Povestea fetei băgată în comă de un şmecher cu BMW. Ce spun profesorii şi prietenii adolescentei

Dora Târziu, fata în vârstă de 16 ani care în urmă cu două zile a fost lovită în plin de un șmecher cu BMW, și care acum se zbate între viață și moarte, aflată în comă de gradul IV, s-a născut la Cenad, în 9 iulie 1998. După ce a absolvit Școala Generală nr. 2 din Sânnicolau Mare, a optat pentru filologie, la Liceul Teoretic „Ioan Jebeleanu” din aceeași localitate. Aflată în clasa a X-a D, Dora Târziu este premianta clasei și face parte din elita tinerilor din zonă.

06 apr. 2015, 07:27
Povestea fetei băgată în comă de un şmecher cu BMW. Ce spun profesorii şi prietenii adolescentei

Implicată, inteligentă, cu trăsături frumoase, cultă și educată, Dora Târziu este și lidera de grup a clasei, precum și șefa asociației de tineri pe liceu. „Dora este una dintre copilele de elită ale liceului nostru, pe care încercăm să îi educăm pentru o României prosperă, mai bună. Trebuie să purtăm un gând bun pentru acest copil”, a spus una dintre profesoarele Dorei, potrivit pressalert.ro.

Caracterizată de persoanele apropiate ca fiind o persoană plină de viață, zâmbitoare, pusă pe glume, un copil minunat, Dorei îi place în timpul liber să cânte. Este o ființă care, de fiecare dată când își făcea simțită prezența undeva, radia de energie pozitivă și de entuziasm. Ca oricărui tânăr, îi plac ieșirile în oraș alături de oamenii cu care se simțea în largul său.

În seara accidentului, Dora se întorcea de la un suc alături de prietena sa cea mai bună și, în momentul întâmplării nefericite, se afla la doar 3 case distanță de locuința sa. Adriana, prietena care o însoțea, trebuia să își petreacă întreaga seară alături de ea, însă nimănui nu i-a trecut prin cap ce avea să se întâmple. Venit cu viteză mare din spatele fetelor, şoferul a vrut să se dea în stambă, însă a proiectat-o pe Dora la câțiva metri distanță. Urletele de disperare ale Adrianei, teafără, a scos din case toți vecinii.

Tot soarta a făcut ca în apropiere să locuiască o asistentă care a resuscitat-o pe Dora, în timp ce un alt vecin se asigura că victima nu-și va înghiți limba.

Starea de sănătate a Dorei s-a mai stabilizat. Adrenalina i-a mai scăzut din corp și s-a oprit hemoragia. Acum, părinții ei şi fratele său mai mic speră la o minune.