S-a născut într-o tabără de refugiaţi, dar a devenit miliardar. A cucerit Europa la doar 19 ani

Alphonso Davies în vârstă de 19 ani are o poveste de viaţă spectaculoasă. Jucătorul de la Bayern Munchen s-a născut într-o tabără de refugiaţi din Ghana. La 19 ani jucătorul canadian de origine libaneză a ajuns să câştige 1 milion de euro anual. 

05 mart. 2020, 06:49
S-a născut într-o tabără de refugiaţi, dar a devenit miliardar. A cucerit Europa la doar 19 ani

Când a început al Al Doilea Război Civil Liberian, în 1999, conflict care avea să omoare circa 300.000 de oameni, părinții lui Alphonso Davies au fugit din țară.

„Trebuia să treci peste cadavre ca să mergi și să cauți mâncare”, a povestit mama fotbalistului, Victoria. „Era greu să supraviețuiești în Liberia. Ca s-o faci, trebuia să ai armă”, a rememorat tatăl lui Alphonso, Debeah.

Înspăimântați de războiul care începuse în Liberia, Victoria și Debeah au fugit sute de kilometri, până la tabăra de refugiați din Buduburam, Ghana. Acolo s-a născut Alphonso Davies, pe 2 noiembrie 2000. Primii cinci ani din viață i-a petrecut în tabăra de refugiați, apoi părinții săi au fost acceptați într-un program de relocare. S-au uitat la Edmonton, în Canada, unde Alphonso a început să joace fotbal, potrivit digisport.ro. 

Pentru că nu avea bani, forbalistul care acum joacă pentru Bayern Munchen s-a înscris într-un program special, care îl scutea de taxe și îi asigura transportul la antrenamente și meciuri.

În 2015, Davies a fost remarcat de clubul Vancouver Whitecaps, din MLS. Avea doar 15 ani și cinci luni când a debutat pentru club, în aprilie 2016. O lună mai târziu, în mai 2016, a reușit primul său gol ca profesionist, performanță care i-a adus promovarea la prima echipă.

În 2017, la câteva zile după ce a primit cetățenia canadiană, Alphonso Davies a debutat pentru naționala țării sale de adopție, într-un meci cu Curacao. La 16 ani a devenit cel mai tânăr debutant din istoria Canadei.

Între timp, tânăraul care s-a născut într-o tabără de refugiaţi a ajuns în Europa, la Bayern, unde s-a impus rapid și acum este considerat una dintre cele mai mari speranțe ale bavarezilor.

„Povestea lui fantastică e motivul pentru care te apuci de fotbal. A demonstrat că visele pot deveni realitate”, spunea Carl Robinso, tehnicianul care l-a promovat la seniori, pentru The Sun.

Citeşte şi LIGA CAMPIONILOR, Bayern Munchen face ravagii la Londra. A marcat 10 goluri în ultimele două meciuri jucate în capitala Regatului Unit