Povestea GORILEI ALBINOASE care a uimit lumea. Dacă nu ar fi fost capturat, nu ar fi SUPRAVIEŢUIT

Fulg de Nea, cum a fost numită gorila albinoasă de la Grădina Zoologică din Barcelona, a fost un animal fericit, cu toate că a trăit toată viaţa în captivitate, după ce a fost capturată de un trib din Guinea Ecuatorială în 1966. Din cauza bolii sale, el avea o vedere prea slabă pentru a se descurca în sălbăticie.

19 iun. 2013, 16:35

Gorila mascul a fost atracţia principală a grădinii zoologice până în anul 2003, atunci când a murit, la vârsta de 36 de ani, potrivit Live Science.

Citeşte şi Fotografii impresionate: Copii şi adulţi bolnavi de albinism, surprinşi în imagini de artă

El a fost numit „Copito de Nieve”, imaginea lui apărând pe numeroase cărţi poştale şi afişe. Din cauza condiţiei sale, albinismul, animalul avea o vedere foarte slabă, mai ales că pigmentul din ochi lipsea în totalitate. Potrivit cercetătorilor, motivul pentru care gorila a suferit această mutaţie este acela că părinţii săi erau rude, în acest caz, un unchi s-a împerecheat cu o nepoată, lucru care a dus la o modificare a ADN-ului.

Citeşte şi Studiu: Poţi să vezi GORILA care dansează? 83% dintre RADIOLOGI au omis-o VIDEO

Mai mult, potrivit unui studiu, el nu ar fi reuşit să se împerecheze la rândul său în sălbăticie, din cauza condiţiei sale. Cu toate acestea, el a avut 21 de copii la Grădina Zoologică din Barcelona şi 10 nepoţi, dar niciunul nu a mai avut aceeaşi culoare. Trist este faptul că specia de primată din care a făcut parte şi Fulg de Nea este pe cale de dispariţie din cauza vânătorii şi a modificării habitatului natural.

Moartea lui a survenit după ce în vara lui 2003 s-a îmbolnăvit de un ciudat cancer de piele care ar fi putut fi cauzat tot de albinism.