Povestea impresionantă a Cosminei, tânăra crescută la casa de copii, care a reușit să-și vadă visul cu ochii. Primarul din sat: „Ești fata pe care nu am văzut-o niciodată tristă, ești un model de om”

Cosmina Varga a împlinit, de curând, 28 de ani, iar cea mai mare parte din acești ani i-a trăit la casa de copii. Avea doar 3 ani atunci când a ajuns la Casa de tip Familial din Vingard, comuna Șpring, județul Alba, coordonată de preotul Ioan Stănilă. Micuța a intrat ușor la inima preotului și a preotesei, familia preotului și copiii de la orfelinat fiind singura ei familie.

25 oct. 2023, 11:42

După ce a devenit majoră și a trebuit să-și găsească un loc de muncă, Cosmina a ales să rămână aproape de cei în mijlocul cărora a crescut. A rămas să lucreze la casa de copii, în continuare, pentru a ajuta alți copii orfani.

Povestea impresionantă a Cosminei, tânăra crescută la casa de copii, care a reușit să-și vadă visul cu ochii. Primarul din sat: „A învățat să se descurce și să fie responsabilă de mică”

Pe Cosmina o cunosc de când era mică și rar am întâlnit o fată ca ea. Este în grija preotului Ioan din Vingard și a doamnei preotese din anul 1999, de când avea 3 ani și jumatate, ei fiind pentru ea «mami» și «părintele». Cei 13 copii de la Casa de Copii Vingard i-au fost familia și mereu a fost mândră de asta. Pentru noi toți este o lecție.

Dacă majoritatea tinerilor de vârsta ei se bucură de sprijinul financiar al părinților, Cosmina a învățat să se descurce și să fie responsabilă de mică. Ascultătoarea și harnică, ordonată și atentă la nevoile celor din jur, in anul 2016, când nu ar fi putut pleca departe de cei dragi, a fost angajată de părintele și are grijă de copilașii de la Casa de Copii Vingard”, spune primarul din Șpring, Iulia Stănilă, potrivit adevarul.ro

Citeste si Povestea neștiută din viața Natașei Raab. Motivul pentru care ea și Val Guțul nu au reușit niciodată să aibă copii

Cel mai mare vis al Cosminei a fost dintotdeauna să aibă propria ei căsuță. A pus ban pe ban și a reușit să-și vadă visul cu ochii chiar anul acesta. Și-a cumpărat o casă chiar lângă Casa de tip Familial din Vingard.

A muncit și în timpul liber pentru a face economii, a strâns leu cu leu și cu ajutorul lui Dumnezeu anul acesta visul ei s-a împlinit, cumpărându-și o căsuță fix lângă casa de copii. Ești fata pe care nu am văzut-o niciodată tristă, indiferent de circumstanțe. Să nu te schimbe nimic! Ești un model de om! Suntem mândri de tine, toți!”, a completat primărița din Șpring.

Citeste si Povestea sfâșietoare a bunicii Gherghina. Lumea care o vede pe TikTok nu are habar de câtă suferință a avut parte: „Mi-a lăsat-o în brațe și a plecat”