Moș Toma are 70 de ani și este cel mai vârstnic angajat al Aeroportului Timișoara: „La alții le e greu, la tineret îi e greu la mizerie …”

Are 70 de ani însă vine cu drag în fiecare zi la muncă! Vorbim de Nicolae Toma, Moșu’ cum îi spun colegii, care este cel mai vârstnic angajat al Aeroportului Internațional Traian Vuia” din Timișoara.

24 mart. 2023, 11:01
Moș Toma are 70 de ani și este cel mai vârstnic angajat al Aeroportului Timișoara: „La alții le e greu, la tineret îi e greu la mizerie …”

Nicolae Toma are 70 de ani și este cel mai vârstnic angajat al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Moș Toma, cum îl cunosc colegii, se ocupă de curățenie în parcarea aeroportului.

Moș Toma s-a născut la Deva. A ajuns la Timișoara în 1954. Mulți ani a lucrat la CFR, unde, spune el, a făcut „munca de jos”. Acum, la 70 de ani împliniți, Nicolae Toma, nu vrea să renunțe la muncă. Strânge gunoaie de circa 20 de ani în parcarea Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, fiind și cel mai vârstnic angajat al Aeroportului Timișoara, potrivit Adevărul.

Citește și: FOTO! Cea mai bogată femeie din România, viață ca în filme în București! Portbagajul plin de trandafiri, plasă Burberry și Bentley cu șofer! Anca Vlad are aproape 9.000 de oameni care lucrează pentru ea! Afacerea-mamut pe care o conduce!

Zilnic conduce un Tuk Tuk cu ajutorul căruia cară sacii de gunoi strânși din aeroport și spune că nu înțelege de ce tinerii fug de această muncă.

„La alții le e greu, la tineret îi e greu la mizerie, le e scârbă. Dar nu e un lucru urât, nu-i lucru urât, trebuie să-ți placă să faci. Mie îmi place să fac, să fac treabă, beau cafeaua, mai stau, mai merge la cantină și așa trece timpul”, a declarat Nicolae Toma pentru Radio Timișoara.

Moș Toma este hotărât să lucreze ”cât îl ține Dumnezeu” și îi îndeamnă și pe alții să-i urmeze exemplul. „Să lucreze în continuare, că atunci dacă stau, se duc. Dacă stai, mașina nu mai pornește”.

„Moșul nostru este un exemplu pentru noi toți și este de departe cel mai simpatic coleg și cel mai săritor. Primul lucru când te vede: Să ai o zi bună!. Acesta este salutul lui și dincolo de salut mai are și un zâmbet foarte larg și foarte prietenos. Chiar e un exemplu pentru toți. Este toată ziua cu sacii, cu căruciorul și chiar e un exemplu și suntem foarte bucuroși să fie în echipa noastră. Tocmai l-am sărbătorit la 70 de ani împreună, inclusiv cu domnul director general și ne-am bucurat împreună cu colegii de bucuria lui. E foarte mare lucru să ajungi la 70 de ani și să ai această energie”, a declarat Amalia Matei, consilier al directorului general de la Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara.