Povestea MATEMATICIANULUI care a spus că există o şansă de unu la 285.000 să găsească IUBIREA VIEŢII

Un matematician din Marea Britanie şi-a dat singur calculele peste cap, după ce în urmă cu doar câţiva ani a declarat că există o şansă de 285.000 la unu să îşi găsească dragostea vieţii lui. Astfel, cu toate că a calculat că există doar 26 de femei pentru el în toată ţara, bărbatul urmează să se căsătorească.

26 mai 2013, 12:07

Peter Backus este un geniu al matematicii care în urmă cu câţiva ani era dezamăgit de faptul că nu îşi va găsi niciodată iubirea, după ce a descoperit că sunt foarte puţine şanse să se îndrăgostească, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi HOROSCOP: Cum să-ţi găseşti MAREA IUBIRE, în funcţie de zodia ta

Folosind ecuaţia Drake, bărbatul a descoperit în 2010 că în toată Marea Britanie există doar 26 de femei cu care ar putea să se căsătorească, având o şansă de 285.000 la unu să o găsească. Cu toate acestea, el urmează să se căsătorească cu Rosia, femeia care se potriveşte tuturor cerinţelor de vârstă, educaţie şi aspect fizic. Profesorul de la Universitatea din Warwich a petrecut trei ani fără o iubită şi a descris calculele sale privind iubirea drept un lucru amuzant.

Când calculezi cifrele, ele nu sunt absurde, aceasta este realitate pe care oamenii trebuie să o înfrunte. Poate părea surprinzător, dar majoritatea oamenilor rezolvă această ecuaţie fără să ştie. Am cunoscut-o pe rose la o cină cu nişte din prieteni din Londra. A fost o mare şansă să ne întâlnim, era prietena unui prieten de al meu. Cercetarea mea poate părea depresivă pentru oamenii care caută iubirea, dar vestea bună pentru oamenii singuri este că probabil nu e vina ta„, a spus el, fericit că îşi va întemeia o familie.

Citeşte şi Tipuri de iubire cu care te confrunţi de-a lungul vieţii

În anul 2010 el a publicat o lucrare cu titul „De ce nu am iubită”, în care a folosit ecoaţia unui cunoscut astronom pe nume Frank Drake, care, în 1961, a reuşit să estimeze numărul civilizaţiilor extraterestre care ar exista în Calea Lactee. Backus a folosit aceeaşi ecuaţie, descoperind că sunt doar 26 de parteneri potenţiali pentru el.