Povestea medicului care deşi a ieşit la pensie merge zilnic să trateze bolnavii: Niciun medic nu vrea să vină, deşi salariile sunt mari

Și-a petrecut toată viața în slujba bolnavilor din județul Vrancea, iar atunci când a fost momentul să iasă la pensie, "spitalul lui s-a prăbușit". Este povestea medicului Mircea Duțescu, care este nevoit să profeseze în continuare pentru că "nimeni nu vrea să vină, deși acum salariile sunt foarte mari". Doctorul Duțescu este același om care, în urmă cu câțiva ani, își împărțea leafa cu infiermierele spitalului pentru că acestea câștigau bani mult prea puțini.

20 feb. 2019, 13:13
Povestea medicului care deşi a ieşit la pensie merge zilnic să trateze bolnavii: Niciun medic nu vrea să vină, deşi salariile sunt mari

Unicul spital de psihiatrie din județul Vrancea nu stă deloc bine la capitolul cadre medicale. Salariile sunt foarte mari, dar nimeni nu vrea să vină la țară, spune managerul care s-a văzut în situația de a-l rechema pe omul care a ținut spitalul „în brațe” o viață întreagă.

Potrivit Monitorul de Vrancea, spitalul are la acest moment un singur medic cu normă întreagă la secția Psihiatrie în persoana medicului psihiatru Mircea Duțescu și alți doi medici specialiști pentru compartimentul de psihosomatici. Conducerea unității spune că ar mai fi nevoie de încă un medic internist, un medic radiolog și de doi medici psihiatri.

„Am scos nonstop aceste posturi la concurs de când am venit eu, dar nici un medic nu vrea să vină la țară, deși salariile sunt foarte mari. Pentru postul de radiolog nu s-a înscris nimeni. Sperăm ca de la anul să ne vină niște rezidenți. Lipsa de medici este pe primul loc”, a precizat managerul Răzvan Costin.

La pensie a ieșit și medicul psihiatru Mircea Duțescu, dar continuă să lucreze pentru Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni prin contract. De altfel, singurul spital de psihiatrie îi datorează psihiatrului Duțescu tratarea a mii de bolnavi, acesta fiind singurul medic care răspunde în prezent de secția exterioară de la Dumitrești și de mai bine din jumătate din paturile secției Pshiatrie a spitalului. „Fără el nu am face față. El ține spitalul, mai avem doi medici psihiatri, doamna doctor Voineag pe post și domnul doctor Scânteianu, care vine la noi cu contract de prestări servicii. La Dumitrești merge doar doctorul Duțescu, el ține secția și, în plus, jumătate din paturile de aici tot el le ține. Nu ai cum să renunți la omul care practic ține spitalul”, a spus managerul unității Răzvan Costin.

În 2018, o asistentă dezvăluia că medicul Duțescu și-a împărțit o parte din salariu cu infirmierele

Informația a fost dezvăluită de o angajată de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din comuna Dumbrăveni, care a publicat un mesaj emoționant pe Facebook pentru a-i mulțumi doctorului Mircea Duțescu, notează vrancea24.ro.

„Acesta este un om cu suflet de aur căruia îi dorim ani sănătoși și viață lungă. Mulțumim din suflet, domnule doctor, pentru gestul dumneavoastră. Nu a făcut nimeni în țară ce ați făcut dumneavoastră pentru noi. Personalul auxiliar medical de la Dumitrești mulțumește din suflet singurului medic care a împărțit salariul cu noi’, a scris Mona Ramona Stănilă, pe Facebook.