Povestea miresei timide. A primit 65 de cereri în căsătorie, dar le-a respins pe toate

Timiditatea a fost diagnosticul. La urma urmei, ce altceva ar fi determinat-o pe Mary Landon Baker să părăsească același bărbat în fața altarului de mai multe ori?

15 feb. 2017, 14:35

Mary a câștigat atenția ziarelor din întreaga lume la începutul anilor ’20, după ce l-a părăsit logodnicul ei, Allister McCormick, de trei ori în fața altarului, scrie unica.ro. Nimic nu a convins-o pe domnișoara Baker să devină doamna McCormick: nici inelul de logodnă cu safir de la Cartier, nici cadourile de nuntă estimate la 100.000 de dolari și nici cei 1.000 de invitați prezenți la prima ceremonie de căsătorie.

Citeşte şi Poveste de viaţă. „Relaţia la distanţă rezistă şi pe termen lung, dacă există iubire”

Ziariștii au supranumit-o „mireasa timidă”, însă acțiunile ei din anii ce au urmat îi contraziceau vehement. Mary a avut numeroși iubiți de pe două continente de-alungul anilor 1920, incluzând un lord englez, un prinț irlandez, un spaniol de rang înalt, un diplomat iugoslav și actorul Barry Baxter.

Mary Landon Baker era moștenitoarea unei averi importante, care o făcea o partidă pe cinste pentru căsătorie, oriunde în lume. Însă ea avea alte planuri. Mary a ales să își petreacă viața călătorind și petrecând peste tot în lume, în loc să îi jure iubire veșnică unui singur bărbat. Nu avea nevoie de sprijin financiar, grație moștenirii care i-a rămas după moartea tatălui său, în 1927. Nu era timidă, ci doar liberă.

Citeşte şi Bolnavi de cancer în fază terminală, soţ şi soţie, şi-au dat sufletul ţinându-se de mână FOTO ŞOCANT

De-a lungul vieții sale, „mireasa timidă” a respins cu grație nu mai puțin de 65 de cereri în căsătorie.

„Nu m-am căsătorit niciodată pentru că nu am întâlnit omul potrivit, la momentul potrivit și la locul potrivit. Nu am fost niciodată îndrăgostită”, a explicat Mary într-un interviu.

Mary Landon Baker a murit la vârsta de 61 de ani, în anul 1961, din cauza pneumoniei.