Povestea româncei care a ajuns soldat în cea mai puternică armată din lume

O româncă adoptată de o familie americană în anii 90, are o poveste de viaţă emoţionantă. Aceasta a ajuns soldat în cea mai puternică armată a lumii.Acum îşi doreşte să revină în România şi să-şi găsească familia adevărată.

06 sept. 2016, 07:52
Povestea româncei care a ajuns soldat în cea mai puternică armată din lume

Claudia Cuatrida a fost unul dintre sutele de copii din România adoptaţi de părinţi străini, în anii 90. Născută în 1996, în Slobozia, ea a fost înfiată de doi americani din Colorado, scrie adevarul.ro.

Nu a urmat însă o poveste fericită. Claudia a mărturisit că mama sa adoptivă o lovea, o trăgea de păr sau o tundea scurt, pentru ca mai apoi să râdă de ea. Spre adolescenţă, fata nu a mai suportat coşmarul şi a plecat de acasă. Câţiva ani a locuit pe străzi sau în centrele pentru persoane fără adăpost, dar nu a neglijat şcoala şi a reuşit să termine liceul.

Încurajată de o profesoară, Claudia a aplicat pentru un post în armata americană. După câteva zile de testări şi câteva probe sportive, tânăra a fost acceptată, iar acum ocupă un post administrativ la o unitate militară din Colorado.

Trăieşte însă cu dorinţa de a reveni în România ca să-şi cunoască familia adevărată, deşi a fost dată spre adopţie la scurt timp după naştere. Tânăra şi-a pus toate speranţele într-o comunitate virtuală, înfiinţată pe facebook de o româncă stabilită în Irlanda. În ultimul an, aceasta a ajutat 100 de orfani români adoptaţi în străinătate să îşi regăsească familiile pierdute de acasă.