Povestea satului în care DELFINII ajută pescarii să îşi umple năvoadele: Cooperarea a început acum 120 de ani

Un sat pescăresc din Brazilia este cunoscut în toată lumea pentru cooperarea pe care o au bărbaţii cu delfinii din zonă. Astfel, animalele îi ajută să pescuiască şi să îşi umple năvoadele, în timp ce mamiferele îşi primesc şi ele partea lor din pradă.

31 mai 2015, 12:10

Pescarii din satul Laguna, din Brazilia, au creat o relaţie simbiotică cu delfinii. Oamenii se bazează pe aceste mamifere inteligente pentru a prinde peşte. Astfel, un grup de 20 de delfini cu botul de sticlă lucrează alături de pescari pentru a umple năvoadele, în timp ce restul animalelor din zonă aleg să îşi caute hrană singure, potrivit Oditty.

Citeşte şi Descoperire MACABRĂ şi BIZARĂ pe litoral. Turiştii au fost pur şi simplu îngroziţi şi au chemat POLIŢIA FOTO

Astfel, delfinii lucrează împreună pentru a atrage grupuri mari de peşte înspre pescari. Mai mult, folosesc semnale prin care le spun pescarilor când să arunce năvodul în apă. Acest sistem funcţionează extrem de bine pentru ambele părţi. În timp ce pescarii prind tot peştele de care au nevoie, o mare parte din peşte sare direct din năvod în gura delfinilor.

 

Citeşte şi Moment SFÂŞIETOR surprins pe mare. Un grup de oameni au asistat înmormântarea unui pui de delfin mort VIDEO

Mai mult, apa este atât de limpede în apropierea satului Laguna încât oamenii nu ar putea să prindă niciodată peşte atât de eficient fără ajutorul mamiferelor marine. Inedit este faptul că doar un singur grup de delfini din zonă aleg să participe la această cooperare. De asemenea, se pare că ea se transmite din generaţe în generaţie, mai ales că această cooperare durează de cel puţin 120 de ani, însă nimeni nu ştie cu exactitate când a început.