Povestea sfâşietoare a unui elev premiant. I s-a făcut rău în prima zi de şcoală, ce a urmat i-a schimbat viaţa

Cristian Filip, un elev premiant, în vârstă de 15 ani, se luptă din răsputeri cu o formă rară şi necruţătoare de cancer, care îi pune viaţa în pericol. Intrat primul pe listă la liceu, adolescentului i s-a făcut rău în prima zi de şcoală, iar medicul din Brăila, care l-a consultat, l-a trimis de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, afirmând că "nu a mai văzut aşa ceva".

17 dec. 2015, 07:15

La cei 15 ani, Cristian Filip nu se bucură de adolescență ca un tânăr obișnuit, ci e nevoit să-și petreacă timpul prin spitale, departe de prieteni și de bucuriile vârstei. Băiatul din Brăila a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer: sarcom Ewing.

Totul a început în prima zi de liceu, când i s-a făcut rău și a avut febră mare. Părinții l-au dus imediat la medic, iar de acolo a început un lung periplu prin unitățile medicale.

Doctorii din Bucureşti l-au supus la numeroase investigaţii medicale, radiografii şi tomografii, iar diagnosticul provizoriu a fost de chist hidatic, abces pulmonar sau lichid între pleura şi plămân.

După o săptămână de tratament, administrat în cadrul spitalului bucureştean, starea lui Cristian se înrăutăţea, durerea din spate era mult mai accentuată şi temperatura, foarte ridicată, nu-i scădea. Aceeaşi medici au depistat o tumoare gigant prinsă de coaste şi băgată în cutia toracică, iar doctorii i-au dat şanse mici de supravieţuire. Atunci, familia a luat hotărârea să fie consultat şi de un alt spital, de data aceasta, din străinătate, iar după câteva telefoane, băiatul a fost transferat la Clinica Acibadem Maslak din Turcia.

Acolo, Cristian a intrat de urgenţă în operaţie, iar după nouă ore, medicii au declarat intervenţia chirurgicală un succes, oferindu-i o nouă şansă la viaţă.

Lupta de supravieţuire nu s-a încheiat încă

În prezent, coşmarul prin care trece băiatul este departe de a se fi încheiat, acesta urmând tratamente cu citostatice şi radioterapie foarte costisitoare, dar totodată decisive pentru viaţa lui. Fiecare lună de tratament costă 10.000 de Euro, iar costul total ajunge la 100.000 de Euro.

Persoanele care vor să înfăptuiască o minune în familia lui Cristian, mai ales că se apropie Sfânta Sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, o pot face pe platforma de donații online a Asociației „Salvează o inimă”, https://salveazaoinima.ro/campaigns/cristian-filip/ (Card, Paypal și Contract de sponsorizare – persoane juridice) sau prin trimiterea unui SMS de 2 Euro, la numărul 8832, cu textul „Cristian”.

„Avem speranţa că îl vom ajuta împreună pe Cristian să-şi ducă tratamentul la bun sfârşit, deoarece de acesta depinde viaţa lui. Chiar dacă este o sumă foarte mare, nu este imposibil de atins. Am mai demonstrat că se pot strânge sume mari în campaniile noastre anterioare. Românii cu suflet au mai înfăptuit astfel de minuni, mai ales în preajma Crăciunului, iar acest elev eminent are nevoie de 50.000 de prieteni care să trimită un banal SMS de 2 Euro, dar crucial pentru viaţa sa”, declară Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă”.