Povestea tânărului care construieşte MACHETE din cutii de carton folosite pentru a scăpa de sărăcie

Un tânăr de 27 de ani transformă cutiile de carton folosite în biserici miniaturale. El lucrează săptămâni întregi pentru a construi lăcaşurile de cult în miniatură, folosind doar un creion, adeziv şi o riglă. Bărbatul încearcă să transforme această pasiune într-o afacere, potrivit România TV.

12 feb. 2013, 07:40
Povestea tânărului care construieşte MACHETE din cutii de carton folosite pentru a scăpa de sărăcie

Ovidiu Grandpierre este din comuna Horleşti, judeţul Iaşi. De profesie florar, bărbatul are o pasiune interesantă, dar migăloasă: El construieşte biserici din carton şi mozaic pentru a mai câştiga nişte bani. Machetele pictate, cu o înălţimi de peste un metru, sunt replici fidele ale unor lăcaşuri de cult adevărate sau provin din imaginaţia constructorului.

Procesul urmat de Ovidiu este simplu. El desenează pe o cutie de carton ceea ce a desenat pe o foaie. Ulterior,  bărbatul decupează ceea ce a desenat şi lipeşte bucăţile de carton, pe care le vopseşte. Pentru a realiza o astfel de machetă, tânărul lucrează cel puţin o lună, câte patru sau cinci ore pe zi, dat fiind faptul că fiecare machetă are şi un interior. Printre clienţii bărbatului, se numără şi primarul din localitate. Acesta a achiziţionat o machetă pentru biserica catolică din sat.

Povestea machetistului nu este una fericită. El nu a avut deloc o copilărie uşoară: Tatăl i-a murit când avea doar 7 ani, iar mama l-a lăsat singur şi a plecat la muncă în Italia. Tânărul abia îşi câştigă existenţa. Acum, el speră că va reuşi să facă din pasiunea sa, o afacere. El se bazează pe credinţă şi pe talentul lui.

Citeşte şi: Cele mai ciudate biserici. De la catedrala de oase la cea gonflabilă GALERIE FOTO

 

http://tinyurl.com/bfwvbda