Povestea ULUITOARE a lui Vasile Mogoş, marea surpriză din lotul lui Cosmin Contra. „Lucram la vie şi am fost ospătar. Nu mi-e ruşine!”

Vasile Mogoș, 26 de ani, evoluează pe postul de fundaș dreapta la Cremonse, locul 13 din Serie B, și se află pe lista lărgită a "stranierilor" pentru "dubla" cu Suedia și Insulele Feroe din preliminariile Euro 2020.

06 mart. 2019, 14:13
Povestea ULUITOARE a lui Vasile Mogoş, marea surpriză din lotul lui Cosmin Contra. „Lucram la vie şi am fost ospătar. Nu mi-e ruşine!”

Vasile Mogoş a evoluat în careira sa doar în ligile inferioare din Italia, la Asti, Real Vicenza, Delta Port Tolle, Lumezzane, Teramo, Reggiana, Ascoli şi  Cremonese.

„Am primit vestea convocării cu bucurie și emoție. Când m-a chemat secretarul clubului la el în birou am crezut că vrea să mă anunțe că am primit o altă amendă. Sunt abonat la amenzi. M-a liniștit, mi-a zis că nu e vorba de așa ceva. Când mi-a spus că am primit o telegramă de la echipa națională a României am început să plâng. Omul m-a întrebat de ce plâng. I-am spus că n-are cum să înțeleagă ce simt”, a povestit Mogoș pentru Libertatea.

Vasile Mogoș este la curent cu situația actuala de națională și știe că are concurență mare pe postul său, Cristian Manea și Romario Benzar: „I-am urmărit. Am văzut că lui Benzar îi place să urce și dă centrări excelente. Pe Manea l-am văzut jucând doar 10 minute în meciul CFR Cluj – Sepsi. Important este ca cine intră pe teren să ajute echipa să se califice la Euro 2020”.

Euro 2020. Surprize URIAŞE pe lista „stranierilor” lui Cosmin Contra. Vasile Mogoş, de la Cremonese, în premieră la NAŢIONALĂ

Fotbalistul s-a mutat la vârsta de 6 ani în Italia, dar nu și-a uitat limba nativă: „Vorbesc stâlcit română, limba nu se uită niciodată”.

Până la 20 de ani, când a semnat primul contract profesionist, Vasile Mogoș nu s-a dat în spate de la muncă. A lucrat și ca ospătar dar și la vie în Peninsulă-„Jucam, dar și munceam. Lucram la vie și am fost și ospătar. Nu mi-e rușine de muncă!”.