Povestea tristă a copilului care şi-a salvat surorile din flăcări. Gigi Becali le sare în ajutor VIDEO

O ţară întreagă, emoţionată de povestea băiatulului de 6 ani din Vaslui, care şi-a salvat surioarele din foc. Emanuel a devenit erou naţional după ce a dat dovadă de un curaj uluitor deşi era singur şi neajutorat. Acum nu îşi mai doreşte dulciuri sau jucării, ci un acoperis deasupra capului.

06 dec. 2016, 12:50
Povestea tristă a copilului care şi-a salvat surorile din flăcări. Gigi Becali le sare în ajutor VIDEO

Trei copii, cu vârste cuprinse între trei luni şi şase ani, lăsaţi singuri în casă, au fost la un pas să ardă de vii într-un incendiu. Din fericire, copilul cel mai mare a reuşit să-şi salveze fraţii mai mici din flăcări.

Emanuel şi surorile lui de trei luni şi un an dormeau când au izbucnit flăcările în casă. Părinţii lor muncesc în străinătate, iar bunicii erau plecaţi cu treabă. Aşa că cele trei suflete erau neputincioase în faţa focului. Cu o prezenţă de spirit şi un curaj ieşite din comun, Emanuel şi-a luat sora cea mai mică în braţe iar pe cealaltă de mână. În câteva secunde, au fugit afară.

„Dormeau. Am luat-o pe Amalia in brate si pe Ioana de mana si m-am dus afara”, a povestit copilul.

Casa s-a făcut scrum în scurt timp, iar pompierii nu au mai putut salva nimic.

Emanuel nu ştie însă ce înseamnă să fii erou. El şi surioarele lui duc o viaţă grea alături de bunicii lor. Cu toţii au rămas acum pe drumuri. Între ce ar vrea să-i aducă Moşu’, băieţelul a spus că ar vrea o casă şi hăinuţe pentru surioarele lui.

Autorităţile locale caută soluţii pentru a ajuta familia. Între timp, Gigi Becali s-a oferit să le cumpere o casă copiilor. „Voi aveţi acolo un corespondent. Duceţi-vă şi găsiţi o casă. Maine la prima oră o cumpărăm să aibă copiii casă. Voi o găsiţi, eu o plătesc”, a spus la România TV Gigi Becali.