Povestea tristă a celor patru frați cărora sărăcia și pandemia le-au răpit dreptul de a învăța. Care e cea mai mare dorință a lor de Crăciun

Patru frați parcă uitați de soartă, din Cluj, au o rugăminte pentru Moș Crăciun destul de neobișnuită pentru copiii de vârsta lor. Nu își doresc jucării, haine, ci un calculator pentru a putea participa la orele online de la școală.

23 dec. 2020, 17:29

Sunt conștienți că doar dacă învață vor avea șanse să reușească în viață și să-și depășească condiția. În momentul de față, numai unul dintre ei poate face școală în continuare.

Înainte de a se închide școlile, Cosmin, Darius, Paul și Flaviu erau nevoiți să meargă o oră prin gunoaie, noroi, râpe, iar apoi luau autobuzul și trenul ca să ajungă la ore. Acum, însă, de când școala s-a mutat în online, nu mai au posibilitatea să învețe. Au un singur telefon mobil și doar fratele cel mare reușește să participe la cursuri, conform AlephNews.

Cosmin și-a pus în gând să învețe cât mai bine și să se facă mecanic auto. Vrea să-și găsească un job cât mai repede pentru a aduce bani acasă și a putea avea grijă de frații mai mici.

Cei trei frați ai lui Cosmin nu credeau vreodată că o să le lipsească școala, însă acum tot ce își doresc este un computer ca să facă și ei cursuri online.

Deși au fost ani în care părea că Moș Crăciun i-a uitat de tot, anul acesta cei patru frați trăiesc cu speranța că dorința lor se va îndeplini.

Citește și Povestea dramatică a patru fraţi abandonaţi de mamă. Tatăl munceşte cu ziua ca să-i întreţină

Povestea dramatică a patru fraţi abandonaţi de mamă. După ce soţia i-a abandonat pe el şi pe cei patru copii, Petru face tot ce poate pentru copiii săi. Munceşte cu ziua pe unde apucă, în timp ce copiii rămân cu bunicii.

Uneori, îi ia cu el şi pe cei doi băieţi ai său, de 10 şi 13 ani, ca să-l mai ajute la treabă. Fetiţele în vârstă de 5 şi 8 ani rămân acasă, cu bunicii.

Cei doi bătrâni îşi amintesc cu lacrimi în ochi cum mama copiilor le-a părăsit pe mezine în stradă, la aproape un kilometru de casă. Le-a lăsat şi a plecat fără să se mai uite înapoi.

„Spuneţi dumneavoastră dacă asta e mamă care îşi lasă copiii în stradă şi pleacă! Le-a lăsat pe fete, care erau cu ea, la un kilometru de casă şi a plecat. Au venit fetele săracele singurele înapoi acasă”, a povestit bunica.