Povestea tristă a unei studente. Munca la o multinaţională şi avansurile unui coleg i-au distrus viaţa

Dupa ce a intrat la facultate si-a cautat un loc de munca. Mai avea acasa patru frati si parintii nu aveau posibilitati financiare pentru a o intretine si la facultate. Doina era o fata timida, nu mai lucrase niciodata, nu stapanea o limba straina si a incercat sa gaseasca un job care sa-i permita sa mearga si la facultate.

10 nov. 2014, 09:04
Povestea tristă a unei studente. Munca la o multinaţională şi avansurile unui coleg i-au distrus viaţa

Dupa cateva luni de cautari, studenta din Iasi, in varsta de 19 ani, a fost acceptata sa lucreze la un call center, scrie bzi.ro. Facea eforturi mari pentru a face fata si la facultate, si la munca. La serviciu era o adevarata competitie, pentru ca salariile le primesc in functie de realizari si Doina era din ce in ce mai stresata pentru ca stia ca fara un loc de munca va trebui sa renunte la facultate, iar ea isi dorea foarte mult sa fie absolventa de studii superioare. Provenind dintr-o familie cu venituri modeste, tanara si-a propus sa duca o viata mai buna, fara lipsuri si era dispusa sa faca sacrificii mari pentru asta. De la o zi la alta, Doina facea din ce in ce mai greu fata stresului zilnic.

Citeşte şi TRIUNGHI AMOROS în IAŞI. Un bărbat are două neveste şi 14 copii. Femeile sunt surori FOTO

A renuntat la tot

La un moment dat, un coleg de la call center i-a propus sa aiba o relatie. Avansurile acestuia nu au fost pe placul tinerei care a realizat ca tanarul nu dorea decat o aventura. A fost dezamagita de atitudinea colegului si asta a macinat-o si mai mult. Dupa ce a refuzat avansurile colegului, Doina trebuia sa suporte si cuvintele rautacioase ale acestuia pe care i le spunea de fata cu alti colegi de munca. Usor, usor, tanara a dezvoltat o psihoza, fiind nevoita sa apeleze la un medic psihiatru. Si-a pierdut locul de munca si a abandonat si facultatea.

Citeşte şi Profesoară din Neamţ, hărţuită sexual de directorul şcolii

„La internare, pacienta spunea ca aude voci, ca este urmarita de fel de fel de persoane. Ea a facut o psihoza. Vorbind foarte mult la telefon, competitia de la locul de munca, avansurile din partea unui coleg, cursurile de la facultate au epuizat-o si a clacat. Ea este o tanara timida, credincioasa, nu a facut fata. La call center efortul este foarte mare. Pacienta a rezistat vreo 5 luni. A renuntat la serviciu, la facultate. A urmat un tratament si starea ei de sanatate s-a ameliorat”, a declarat prof. dr. Roxana Chirita, director medical la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi.

Sase luni de cosmar in Germania

La inceputul acestui an, Doina a plecat sa lucreze in Germania, lipsa banilor a determinat-o sa faca acest pas, chiar daca urma un tratament de specialitate. Nu a implinit inca 21 de ani, dar nu a gasit o alta posibilitate de a se intretine. „Am sfatuit-o sa nu faca un efort prea mare. A stat 6 luni in Germania unde a lucrat ca ingrijitoare. In aceasta perioada, a facut o recadere, boala a revenit cu o forma mai severa si pacienta a avut nevoie de internare la psihiatrie, intr-o clinica din Germania. S-a intors de cateva luni si a luat-o de la capat cu tratamentul. Sub tratament si-a revenit”, a spus prof. dr. Roxana Chirita.

Doina lucreaza, din nou, la call center

Lipsurile financiare au impins-o sa-si caute un loc de munca in Iasi. Nu a renuntat definitiv la facultate si tanara a devenit, din nou, studenta. A batut la usile mai multor firme din Iasi, dar nu a fost angajata. Pana la urma a ajuns sa lucreze tot la o multinationala, la un call center. „Pacienta evolueaza bine sub tratament si controale periodice. Lucreaza tot la un call center. I-a intrat in cap ca atat stie sa faca. In paralel urmeaza si facultatea de calculatoare. Tratamentul pentru afectiunea de care sufera este de durata. Este o pacienta constiincioasa si speram sa avem rezultate bune in final”, a precizat prof. dr. Roxana Chirita.