Povestea tulburătoare a lui Darius, cel mai tânăr român aflat în carantină. Are doar 7 LUNI şi este operat pe cord

Darius este cel mai mic român afectat de criza noului coronavirus. Are doar șapte luni, este operat pe cord, și se află în carantină, fiind adus vineri în țară de la Milano de Asociația Blondie, anunţă jurnalista Paula Rusu.

31 mart. 2020, 14:34
Povestea tulburătoare a lui Darius, cel mai tânăr român aflat în carantină. Are doar 7 LUNI şi este operat pe cord

Copilul a suferit mai multe operații pe cord, care au fost făcute la Milano, iar cadrele medicale au hotărât că ar fi mai bine pentru siguranța lui să fie repatriat.

„Darius are 7 luni și mai multe operații pe inimioară decât poate duce un adult. Ultimele operații au fost făcute Milano, în ianuarie, dar cum Italia e greu încercată de infecția cu coronavirus, iar Milano e în epicentrul dezastrului umanitar cauzat de COVID-19, medicii de la spitalul San Donato au luat o decizie radicală. Ca să pună la adăpost micuțul, au cerut părții române să-l repatrieze”, povestește Paula Rusu pe blog.

O fată de 12 ani, din Belgia, cea mai tânără persoană care a murit din cauza coronavirusului în Europa

Darius a fost operat la noi în țară de patru ori până la vârsta de numai patru luni. Deoarece în România nu i s-au mai oferit șanse la viață, a fost transportat la spitalul San Donato din Milano, unde medicii italieni l-au operat în luna ianuarie de două ori.

„Nu s-a gândit nimeni că în criza COVID-19 vine un copil din zona roșie și trebuie sa meargă în carantină, dar el are nevoie de terapie intensivă. Merge în terapie intensivă pentru COVID? Însă în spitalele pentru COVID nu se poate pentru că nu au terapie intensivă pentru copii. Dar el nu are COVID, e negativ”, a declarat Adelina Tonceanu de la Asociața Blondie.