Povestea unei SUPRAVIEŢUITOARE a atacului din Turcia GALERIE FOTO

O victimă a atentatului sinucigaș de luni din Turcia, fotografiată întinsă pe jos și ținându-se de mână cu o prietenă imediat după explozie, a supraviețuit deși a fost grav rănită și se află internată într-un spital din Istanbul, scrie miercuri cotidianul Hürriyet, relatează AFP, citată de Agerpres. 

22 iul. 2015, 20:03

Imaginea celor două femei a făcut înconjurul lumii și a fost mult distribuită pe rețelele sociale. În fotografie, una dintre tinere pare fără suflare, cealaltă își ridică capul și pare că strânge mâna prietenei sale. Ele sunt acoperite de sânge și de dărâmături.

Potrivit Hürriyet, Cagla Seven (în vârstă de 27 de ani), medic pediatru, cea care în poză pare că încearcă să se ridice, a supraviețuit deși a suferit numeroase răni.

‘Ea a avut peste o sută de cioburi în piele. Inima i s-a oprit. A avut nevoie de 14 unități de sânge înainte de a fi deconectată de la aparatele care o ajutau să respire’, a declarat pentru ziar un medic care a tratat-o, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Atentat în Turcia: Preşedintele turc denunţă ACTUL DE TEROARE după atentatul din Suruc

Imediat după atac, tânăra femeie a fost transportată inconștientă la un spital privat din Ursu, lângă Suruc, apoi transferată la Spitalul Universitar din Istanbul unde aceasta își obținuse diploma de medic.


Cel puțin 32 de persoane au murit și o sută au fost rănite în atacul atribuit de autoritățile turce grupării jihadiste Statul Islamic. Majoritatea victimelor se adunaseră la centrul cultural din Suruc, oraș situat la granița siriană, cu intenția de a participa la reconstrucția orașului kurd sirian Kobane, distrus în urma confruntărilor din ianuarie dintre forțele kurde și jihadiști.