Povestea unui şef al Camorra, arestat din cauza iubitei românce, este subiect de best-seller în Italia

Povestea unuia dintre cei mai cunoscuţi capi ai mafiei din Italia, arestat datorită iubitei sale românce, a ajuns subiectul unui best-seller internaţional. Femeia, originară din Bârlad, se află în prezent într-un program de protecţie a martorilor.

17 iun. 2015, 09:42
Povestea unui şef al Camorra, arestat din cauza iubitei românce, este subiect de best-seller în Italia

Una dintre cele mai spectaculoase reţineri a unui şef al Camorra a avut ca protagonistă o tânără din România, potrivit România TV.

Întâmplarea este relatată într-un roman de succes scris de italianul Roberto Saviano. După publicarea cărţii, autorul a fost plasat sub supravegherea Poliţiei. În urmă cu 11 ani, presa din întreaga lume vuia că a fost arestat în Polonia Francesco Schiavone, unul dintre cei mai căutaţi mafioţi. În centrul poveştii, transformată între timp în subiect de roman, se afla o româncă de 25 de ani din Bârlad – Luiza Botez.

Fata îl întâlnise pe Schiavone în oraşul său natal, prin intermediul unui prieten. Mafiotul s-a prezentat ca om de afaceri şi a cucerit-o pe tânără, care s-a îndrăgostit de el. Fără să ştie cu cine are de-a face, Luiza, care avea o fetiţă de cinci ani, visa să se mărite cu italianul şi să se mute în vila acestuia din Peninsulă.

De altfel, şi italianul a fost cucerit de Luiza şi a invitat-o în Polonia, unde se ascundea de oamenii legii. Aceasta a fost decizia care l-a pierdut, potrivit autorului cărţii. Luiza a plecat pe 11 martie 2004 din România către Polonia. Fără să ştie, era urmărită de poliţişti. Când s-a întâlnit cu liderul mafiot, ofiţerii au intervenit în forţă şi l-au arestat. Schiavone a fost condamnat pe viaţă. Despre Luiza Botez nu s-a mai ştiut nimic după ce a intrat într-un program de protecţie a martorilor.