Poveşti cutremurătoare în spatele tragediei petrecute în Cehia, unde 4 români au murit VIDEO

Unul dintre bărbaţi plecase la muncă pentru a strânge bani să-şi renoveze casa care luase foc înainte de Crăciun. Alt bărbat era văduv şi plecase la muncă pentru a-şi ajuta fiica, studentă în Baia Mare.

01 apr. 2016, 08:17
Poveşti cutremurătoare în spatele tragediei petrecute în Cehia, unde 4 români au murit VIDEO

Cei patru maramureşeni care au murit în accidentul din Cehia erau din Baia Mare, Vălenii Şomcutei şi Asuaju de Sus. Potrivit România TV, în ziua în care au pornit la drum erau fericiţi că şi-au găsit de muncă în Germania. Nevoia i-a împins să plece la plantat de puieţi în străinătate.

Ioan Boitor este unul dintre cei patru români care au murit în accident pe o autostradă în Cehia. El era extrem de fericit că îşi găsise de muncă şi planul lui era să strângă bani, pentru a-şi pune la punct casa, care a luat foc înainte de Crăciun.

„A plecat sa faca bani ca ni s-a ars sura si a zis sa mearga sotul acolo sa faca ceva bani si na sunt datoare si eu cu bani. Il astept sa vina acasa sa-l vad, ce pot sa fac altceva ma pregatesc la ceasul cel greu”, a spus sotia unei victime.

Durere este şi pentru mama lui Dorel Brânduşe. Bărbatul era văduv şi plecase la muncă pentru a face rost de bani să-şi ajute fiica să termine facultatea.

„Nu te duce mama si nu merge la parul laudat cu sacul, nici cu traista si stai acasa ca e mai bun leul acasa decat doi trei de nu stiu unde si nu m-a ascultat”, spune cu lacrimi in ochi mama unui roman mort in accident.

Fiica bărbatului a aflat că tatăl său a avut un accident de la un vecin.

Şi despre ceilalţi doi români, vecinii au numai cuvinte frumoase.Alţi trei români sunt în stare gravă în spital, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire.

Acum, familiile îndrurerate încearcă să facă rost de bani pentru a-i aduce acasă.

În accidentul din Cehia au fost implicate două autoturisme înmatriculate în România, un autoturism în care se aflau şapte persoane şi un camion. Autoturismul a fost lovit din spate de camion şi proiectat în parapetul de protecţie de pe marginea autostrăzii.