Povești despre insula unde este interzis să mergi. Imediat ce ajungi aici mai ai maxim o oră de trăit

Snake Island nu este o locație imaginară de coșmaruri sau groază, ci un loc real pe care oamenii îl numesc cu adevărat așa, deși la nivel local este cunoscut și sub numele de Ilha da Queimada Grande.

16 ian. 2022, 23:14
Povești despre insula unde este interzis să mergi. Imediat ce ajungi aici mai ai maxim o oră de trăit

Insula se află la aproximativ 30 de kilometri distanță de coasta oraşului brazilian Sao Paulo, iar din aer arată uimitor de frumoasă, cu o abundență de vegetație verde, o splendidă coastă stâncoasă, scăldată în soare, și înconjurată de o mare limpede.

Dar ideea unui paradis pentru surf și a unui loc de vacanță exotic dispare rapid – pentru că Snake Island nu a primit acest nume datorită formei sale, ci pentru că găzduiește cei mai mortali șerpi din lume, iar aceştia sunt cu miile. Nu există niciun loc pe Pământ unde concentrația de șerpi veninoși să fie mai mare, subliniază oamenii de știință.

Nu este de mirare că nu locuiesc omeni pe această insulă, iar singura dovadă a existenței umane este un far construit acolo, pentru orientarea navelor. Cineva a trebuit să-l construiască și să-l administreze, iar conform Smithsonian, la începutul anilor 1900, omul responsabil chiar locuia pe insulă. Potrivit legendei, ultimul paznic al farului și familia sa nu au supraviețuit în acest mediu ostil, deoarece șerpii ar fi intrat în casa lor prin ferestrele uitate într-o zi deschise.

Citeşte şi A încercat să înghită o viperă ca să-și impresioneze prietenii. Trucul care i-a adus sfârșitul a ajuns viral – VIDEO

O altă poveste înfricoșătoare este despre un pescar a cărui barcă a eșuat pe țărmurile insulei, așa că a fost nevoit să debarce. În timp ce încerca să culeagă banane, șerpii au sărit dintr-un copac şi l-ar fi muşcat de zeci de ori.

Un șarpe al cărui venin dizolvă carnea

Vipera vârf de lance aurie este o specie endemică, existentă doar pe insula aceasta. Deşi se hrănesc aproape numai cu păsări marine, veninul acestor vipere este atât de puternic încât omul muşcat moare în mai puţin de o oră, dacă nu primeşte ajutor în acest interval de timp. Veninul acestei vipere dizolvă efectiv carnea umană la locul mușcăturii și este de cinci ori mai puternic decât veninul unui șarpe de uscat obişnuit. Chiar și cu un antidot, riscul de deces este de aproximativ trei procente, iar simptomele includ insuficiență renală, hemoragie cerebrală şi intestinală și necroza țesutului muscular.

Citeşte şi Vipera de stepă, identificată în apropierea Vulcanilor Noroioşi. Este cea mai rară viperă din România