Top 5 ALCOOLICI din SPORT şi poveştile lor INCREDIBILE. Ce român este pe LISTA RUŞINII

Alcoolul cauzează probleme imense, iar foarte mulţi oameni se luptă cu dependenţa. Printre ei se află şi sportivi de top, unii dintrei ei ajungând chiar aproape de moarte, cum este cazul lui Paul Gascoigne.

14 feb. 2016, 15:23

Unii dintre sportivi au reuşind să învingă această dependenţă, dar în urma lor rămân poveşti incredibile.

Paul Merson. Fostul jucător al lui Arsenal și al naționalei Angliei s-a luptat cu alcoolismul, cu consumul de droguri și cu dependența de cazionouri. Federația din Anglia l-a obligat să facă terapie pentru fiecare din cele trei probleme. A reușit să se întoarcă pe drumul cel bun, iar acum este comentator la o televiziune de sport.

VEZI ŞI Cele mai tari KO-uri din MMA. Top 10 VIDEO

Tony Adams s-a confruntrat cu alcoolismul timp de un deceniu. În 1996, pe cînd se afla la Arsenal a recunoscut că are probleme cu băutura. A reușit să se trateze și a jucat excelent pentru Arsenal  și pentru naționala Angliei până când s-a retras în 2002. Mai mult de atât, Adams a consumat și cocaină. Acum este un fel de ambasador al dependențiolor de alcool și droguri. De altfel, conduce și o clinică de dezalcoolizare la care a fost internast şi Adrian Mutu. În ciuda problemelor, Arsenal i-a ridicat o statuie în fața stadionului.

Paul Gascoine, unul dintre cei mai buni fotbaliști britanici ai tuturor timpurilor, se luptă de o viață cu dependența cauzată de alcool. Fosta vedetă a fost surprinsă în ipostaze umilitoare de-a lungul vieții sale. Gascoigne plătește 6.000 de lire sterline pe lună la o clinică specialiată. Dependența lui Gasconine se rezumă acum la viață și la moarte, întrucât ficatul său nu mai rezistă în cazul în care mai consumă alcool. El a fost aproape să moară în urmă cu un an pe când se afla la o clinică de dezalcoolizare din SUA.

VEZI ŞI TOP 10. Cele mai CIUDATE cupluri din sport FOTO

Dennis Rodman, controversatul baschetbalist care în trecut s-a căsătorit cu el însuși, fiind drogat cu cocaină în momentul deciziei, a fost şi el internat la o clinică de dezalcoolizare.Este celebru episodul în care Dennis Rodman a apărut beat la o emisiune din SUA.

Gabriel Tamaş a fost dat afară de două echipe, CFR Cluj şi Steaua, din cauza băuturii. La CFR a reuşit recordul de a fi data afară fără să apuce să joace măcar un meci! În 2013, Tamaş a ajuns la poliţie după ce a spart uşa unui bloc din Bucureşti şi a fpcut scandal. În iunie 2011 a ratat turneul naţionalei în America de Sud, din cauza unui chef la care a stat până dimineaţa, iar în decembrie 2010 şi-a batut iubita după ce a băut într-un club din Bucureşti, bănuind că aceasta l-ar înşela cu fratele Elenei Gheorghe, Costin Gheorghe. În februarie 2009, Tamaş fost trimis la Dinamo II după ce a consumat alcool şi a provocat scandal în cantonamentul lui Dinamo din Turcia. Beat fiind, a chemat maseurii la trei dimineaţa să-i facă un masaj. În acest moment, Tamaş a revenit la Steaua şi are şanse să prindă lotul naţional pentru Euro 2016!