Poze controversate, care au oripilat Facebook-ul. Britanicii se tem să mai iasă din casă

Ultima distracţie a britanicilor este de a distribui anonim, pe Facebook, fotografii cu persoane în ipostaze jenante sau indecente. Fenomenul a stârnit controverse, mulţi oameni temându-se că vor cădea în capcana acestor tineri şi vor deveni "populari" peste noapte, iar apoi lumea va râde de ei pe stradă.

18 iul. 2013, 10:37

Amploarea pe care au luat-o reţelele de socializare, rapiditatea cu care circulă informaţiile şi curiozitatea uneori excesivă a semenilor noştri ne determină să ne gândim de două ori înainte de a face un gest pe care noi îl considerăm amuzant sau ieşit din tipare.

Dealtfel, ar trebui să avem grijă la fiecare pas pe care îl facem, pentru că sunt oameni care sub protecţia anonimatului abia aşteaptă să ne suprindă şi apoi să ne pună în ipostaze jenante pe Facebook. De altfel, aceasta este ultima distracţie a tinerilor britanici, care sub protecţia paginilor „Spotted” iau în râs tot ce le pică în faţa ochilor şi popularizează imaginile pe internet.

Fenomenul a devenit atât de jignitor pentru populaţie, încât deja au apărut dezbateri cu privire la eventuala interzicere a acestor pagini. Cotidianul The Sun, care relatează fenomenul, publică şi o categorie cu asemenea fotografii a căror postare a născut controverse, unele dintre ele amuzante, altele oripilante.