Pozele cu cazinoul din Constanţa ajung virale şi îţi arată cât de delăsători sunt românii

Constanța ar fi un oraș sterp fără primarul Radu Mazăre și afacerile cel puțin chestionabile ale bogaților din zonă, fără mare și fără cazinoul său celebru. Fotografiile realizate de un francez au ajuns virale, dar odată cu ele și delăsarea de care au dat dovadă autoritățile în protejarea acestui monument.

04 iul. 2015, 12:33
Pozele cu cazinoul din Constanţa ajung virale şi îţi arată cât de delăsători sunt românii

“Într-o călătorie pe care am făcut-o recent în România, am avut șansa să fotografiez clădirea abandonată a cazinoului din Constanța. Într-o clădire ca o perlă care veghează peste Marea Neagră, aici veneau bogații Europei ca să petreacă toată noaptea”, scrie Romain Veillon despre clădirea părăsită pe malul mării. În ciuda stării actuale, cazinoul este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale României și un element iconic pentru Constanța. 

Acesta a fost construit începând cu anul 1905 și inaugurat în luna august a anului 1910. În zona în care se află astăzi a mai fost, între 1880-1902, o construcție de lemn, unde se desfășurau spectacole de teatru, baluri, era loc de relaxare pentru turiști. Inițial, planurile sunt realizate de arhitectul Petre Antonescu, care proiectează o clădire al cărei stil arhitectonic se inspira din tradițiile artei românești. După terminarea fundațiilor, însă, planurile sunt schimbate, iar Daniel Renard trebuie să continue lucrarea.