Grupul PP-DD are un nou nume: „Democrat şi Popular”

Grupul parlamentar al Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) îşi schimbă denumirea în grupul "Democrat şi Popular", această situaţie respectând prevederile regulamentului Camerei Deputaţilor, a declarat miercuri preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

04 mart. 2015, 11:11
Grupul PP-DD are un nou nume: „Democrat şi Popular”

Valeriu Zgonea a precizat că „propunerea liderului grupului PP-DD de schimbare a denumirii în grupul «Democrat şi Popular» respectă prevederile regulamentului”.

Grupul este format din 10 deputaţi care au plecat sau au fost excluşi din PP-DD. Printre ei se numără Daniel Fenechiu, Liliana Mincă, Ştefan Burlacu, Tudor Ciuhodaru, Mihai Deaconu, Gabriela Anghel, niciun deputat nemaifăcând parte din PP-DD.

Citeşte şi: DAN DIACONESCU, condamnat la 5 ani şi şase luni de închisoare CU EXECUTARE

Cei 10 deputaţi au anunţat că înfiinţează un nou partid, Partidul Naţional Democrat după ce Daniel Fenechiu a precizat, săptămâna trecută, că va depune la Tribunalul Bucureşti dosarul de înfiinţare a Partidului Naţional Democrat, fiind strânse 32.000 de semnături de susţinere.

La sfârşitul anului trecut, deputaţii PP-DD au părăsit acest partid, dar o parte dintre ei au decis să rămână în grupul parlamentar. Nici la Senat nu mai există grupul parlamentar al PP-DD.

Citeşte şi: Apare un nou partid, clădit pe ruinele PPDD

La începutul sesiunii, Comisia juridică a Camerei a stabilit că grupul parlamentar nu se desfiinţează, având în componenţă zece membri.

Grupul parlamentar al Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) a solicitat, în 16 februarie, Biroului Permanent al Camerei să-şi schimbe denumirea în grupul „Democrat şi Popular”, iar conducerea Camerei a trimis cererea la Comisiile juridice şi de regulament, care au decis că această cerere respectă prevederile regulamentului.