PR-ul lui Iohannis împinge scrisori FALSE pe internet

O scrisoare adresată premierului Ponta circulă pe internet de o săptămână. Epistola a fost preluată de publicații dintre cele mai obscure care se laudă cu agregarea unui public foarte mare în jurul mesajelor transmise de o tânără care ar fi nemulţumită de activitatea premierului.

07 sept. 2014, 18:35
PR-ul lui Iohannis împinge scrisori FALSE pe internet

Mihaela Grădinaru a publicat pe contul său de Facebook o scrisoare adresată premierului în care aceasta îşi exprima neîncrederea în promisiunile lui Ponta. În ciuda aparentei popularităţi a celor spuse de tânără în scrisoare, materialul a reuşit să strângă doar 136 de like-uri pe pagina tinerei. De aici şi prima dovadă că scrisoarea este împinsă în prea online de PR-ul lui Iohannis.

La nivel de conţinut, tânăra preia practic argumentele pe care Iohannis le dezvoltă în spaţiul public atunci când îşi atacă principalul contracandidat la prezidenţiale, pe Victor Ponta. Viralitatea artificială a scrisorii şi conţinutul izbitor de similar cu argumentele ACL ridică semne de întrebare cu privire la veridicitatea materialului.

În plus, contul de Facebook al tinerei este practic inactiv. Din 2010 şi până în prezent, postările nu ating nici măcar nivelul de 1/lună. Este puţin probabil ca o persoană inactivă din punct de vedere al comunicării online să scoată la suprafaţă un material care să suscite atât de mult interes public, nu?

În schimb, Mihaela Grădinaru primeşte un răspuns de la o susţinătoare a premierului Ponta, tot în formă de scrisoare publicată pe Facebook. Oana Franc, o tânără avocată din Hunedoara răspunde punct cu punct criticilor din scrisoarea Mihaelei. Tonul discuţiei este civilizat. Fără să existe atacuri la persoană, Oana Franc îi răspunde Mihaelei pe toate temele pornind de la ajutorul dat de Guvern pentru mămicile din România şi până la reducerea CAS sau problemele din justiţie.

Scrisoarea Oanei Franc a fost preluată de mai multe publicaţii, printre care şi Cancan, site care acumulează cca. 1.000.000 de afişări în medie din partea a peste 300.000 de vizitatori unici.