Prăpăd în SUA! Cel puţin 23 de persoane au murit, după ce o tornadă a lovit statul Mississippi

Cel puțin 23 de oameni și-au pierdut viața și alți câteva zeci au fost grav răniți după o tornadă care a lovit vineri noapte statul american Mississippi.

25 mart. 2023, 18:19

Echipajele de salvare au început să caute și alte victime, sâmbătă, în districtele Sharkey şi Humphreys. Zona afectată se întinde pe o lungime de peste 150 de kilometri în partea de vest a statului.

În acest moment, patru persoane sunt date dispărute în Silver City, în vestul statului Mississippi. Autoritățile se așteaptă ca numărul victimelor să fie mult mai mare.

„Din păcate, este de aşteptat ca aceste bilanţuri să crească”, a adăugat această instituţie.

Au început ample operațiuni de căutare și salvare și în Rolling Fork, un oraş situat în vestul statului Mississippi. În imaginile devenite virale sau redate de televiziunile locale pot fi văzute zeci de clădiri distruse integral sau automobile răsturnate.

„Multe persoane din zona deltei fluviului Mississippi au nevoie de protecţie în această noapte. Am activat sistemul de sprijin medical şi am solicitat mai multe ambulanţe şi alte mijloace de asistenţă de urgenţă pentru cei afectaţi. Este în desfăşurare operaţiunea de căutare şi salvare”, a declarat guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves.