Prăpăd în ţară din cauza vremii. Trei trenuri, oprite din cauza furtunii

Circulația a trei trenuri a fost întreruptă joi, între Pașcani și Târgu Frumos, din cauza ploii abundente și vijeliei.

09 iul. 2015, 14:38
Prăpăd în ţară din cauza vremii. Trei trenuri, oprite din cauza furtunii

După zile caniculare, furtunile fac prăpăd în mai multe zone din ţară. De altfel, meteorologii au anunţat că de vineri vremea se va schimba. Valul de caniculă de astăzi va fi înlocuit de ploi şi vijleii. Dacă joi temperaturile au ajuns până la 37 de grade în sud şi în est, vineri, vor fi chiar şi cu 12 grade mai puţin.

Circulația trenului inter regio 1765, pe ruta Iași — Timișoara, a fost întreruptă între orașele Târgu Frumos și Pașcani deoarece firele de înaltă tensiune au fost rupte în timpul unei vijelii puternice.

Tot din cauza furtunii și a ploii abundente, trenul regio 5408-1, care circulă pe ruta Bacău — Iași, și trenul regio 5405-2, care circulă pe ruta Iași—Bacău, au fost nevoite să staționeze, scrie Agerpres.

„Trenurile au staționat maxim 15 minute. Acum și-au reluat drumul. Au și început să recupereze din timpul de întârziere”, a spus Constantin Axinia.

La Suceava o vijelie a rupt crengile copacilor, a plouat torenţial şi s-au semnalat probleme în trafic. Autoturismele nu au mai putut înainta şi au fost nevoite să tragă pe dreapta.

Dezastru a fost şi la Deva unde mai multe acoperişuri au fost smulse de vijelie. Acolo, mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste maşinile parcate, trei dintre ele au fost grav avariate. Echipajele de pompieri au intervenit. Zonele cele mai afectate din ţară sunt centrul, estul şi zonele de munte.

De asemenea, CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră (16.55), circulația feroviară pe magistrala 300 se desfăşoară îngreunat (pe un singur fir), între localitățile Braşov şi Predeal (în zona Timişul de Jos) după ce pe calea ferată au ajuns aluviuni, în urma precipitațiilor abundente.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă o scădere a temperaturilor, precum şi apariţia furtunilor în aproape toată ţara.

PROGNOZA METEO. Vineri, valorile termice vor marca o scădere şi în regiunile sudice şi estice, astfel că, la scara întregii ţări, vor fi apropiate de normele climatologice specifice acestei perioade. În jumătatea de sud-est a ţării, mai ales în timpul zilei, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe arii restrânse se vor semnala averse şi descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat, la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în Maramureş şi 32 de grade în sudul Olteniei.

VREMEA IN BUCURESTI. Vineri, vremea se va răci accentuat, termometrele nu vor strange mai mult de 25 de grade. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate, când se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, apoi va deveni variabil.

Citeşte şi Furtuni violente în mai multe zone. Vânt puternic şi ploi torenţiale

PROGNOZA METEO. Sambata, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul este mai agitat prin nord-estul şi în sud-vestul ţării, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor pleca de la 21 de grade in Maramures şi se vor opri la 31 de grade de grade in sudul Olteniei.

VREMEA IN BUCURESTI. Sâmbătă, vremea va fi frumoasă si in capitala, unde termometrele mai castiga cateva grade, astfel ca maxima anuntata de meteorologi va fi de 28, 29 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO. Duminica ne asteapta o vreme frumoasa si insorita cu unele înnorări, dupa amiaya pe la munte unde izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 in nord si centru şi 33 de grade in extremitatea de sud-vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Vremea se va menţine frumoasă duminică. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

PROGNOZA METEO. Primele zile ale saptamanii viitoare aduc vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului in jumătatea nordică a ţării. Ulterior aceste fonomene se vor extinde si in estul tarii. Valorile termice vor fi în creştere, iar la sfârşitul intervalului vremea va deveni călduroasă în zonele de câmpie şi de podiş. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 33 de grade.