Strategia Naţională de Apărare, prezentată corpului diplomatic din statele membre NATO şi UE

Strategia Națională de Apărare a Țării a fost prezentată joi, la Cotroceni, reprezentanților corpului diplomatic din statele membre ale NATO și ale Uniunii Europene.

18 iun. 2015, 12:15
Strategia Naţională de Apărare, prezentată corpului diplomatic din statele membre NATO şi UE

Potrivit Administrației Prezidențiale, joi, la inițiativa Departamentului Securității Naționale, a avut loc, la Palatul Cotroceni, o întâlnire între reprezentanți ai corpului diplomatic din statele membre ale NATO și ale UE cu reprezentanți ai Președinției.

Citeşte şi: Strategia de apărare a lui Klaus Iohannis, aprobată cu unanimitate de voturi

Subiectul principal al întâlnirii a fost prezentarea viziunii strategice, a principalelor elemente de conținut și a direcțiilor de acțiune din noua Strategie Națională de Apărare a țării, mai ales din perspectiva statutului României de membru al NATO și al UE.

Administrația Prezidențială arată că prezentarea, în premieră, a acestui document în fața reprezentanților corpului diplomatic acreditat la București a fost urmată de un dialog pe subiecte de interes comun privind Uniunea Energetică și comunicarea strategică la nivelul UE.

Citeşte şi: Corupţia, printre vulnerabilităţile României, trecută în Strategia Naţională de Apărare a Ţării

Președinte Klaus Iohannis urmează să prezinte luni noua Strategie Națională de Apărare a Țării în cadrul ședinței comune a celor două Camere ale Parlamentului.