Prețul petrolului s-a prăbușit sub pragul de 45 de dolari barilul

Prețul petrolului a scăzut, vineri, cu 0,8%, la minimul ultimei săptămâni, ajungând la 44,33 dolari barilul în New York.

11 nov. 2016, 11:58
Prețul petrolului s-a prăbușit sub pragul de 45 de dolari barilul

Prețurile ar putea scădea în continuare în condițiile unei creșteri a producției la nivel global, dacă OPEC nu reușește să pună în aplicare acordul și să reducă semnificativ producția, informează Agenția Internațională pentru Energie.

Grupul Țărilor Exportatoare de Petrol nu a reușit luna trecută să ajungă la o înțelegere cu privitoare la cotele individuale de producție. Acestea ar urma să fie stabilite în cadrul întâlnirii din 30 noiembrie.

Aurul a scăzut cu 3,9% săptămâna aceasta, în condițiile așteptării presiunilor de inflație și a creșterii ratelor dobânzii în SUA sub administrația lui Trump.

Optimismul din piața chineză și ascensiunea lui Trump au făcut ca metalele industriale să crească cu aproape 10% săptămâna aceasta, cel mai mult din 1991.

În momentul de față, în actualele condiții de taxare, curs valutar și preț al companiilor petroliere, prețul mediu al benzinei de la pompă este, în România, de 1,12 euro pe litru, iar cel al motorinei de 1,11 euro pe litru.