Prea mult somn strică? Iată ce spun cercetătorii

Somnul este un vindecător puternic. Atunci când dormi, multe dintre organele corpului, inclusiv creierul, se odihnesc, iar „echipele de curăţenie" din organism trec la treabă. Ele se asigură şi că inimă ta se află în formă.

24 sept. 2018, 20:00
Prea mult somn strică? Iată ce spun cercetătorii

Cat trebuie sa dormi pentru a avea o inima sanatoasa? Potrivit oamenilor de stiinta intre 6 si 8 ore. Stim de multa vreme ca prea putin somn afecteaza negativ sanatatea inimii. Insa, studii de ultima ora au demonstrat ca daca dormi peste 8 ore inima nu iti va multumi. 

Studii despre somn si sanatatea inimii

Potrivit unei meta-analize in care s-au cercetat 11 studii in care au fost urmariti peste un milion de adulti, cei care au dormit mai putin de 6 ore pe noapte aveau cu risc cu 11% mai mare de a muri in urma unei boli coronariene sau a unui atac de cord. Insa cei care dormeau mai mult de 8 ore aveau un risc mai mare cu 33%. Potrivit specialistilor, sanatatea inimii are de castigat atunci cand dormi intre 6-8 ore pe noapte.

Un alt studiu a aratat ca un somn mai lung de 10 ore pe noapte creste cu 49% riscul de a muri de atac de cord si cu 56% de a muri in urma unui atac cerebral. In general, cei care dorm prea mult prezinta un risc de 30% de a moarte prematura.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.