Precizare de la MAE român: Iordania nu îşi retrage ambasadorul din România

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri că ştirea vehiculată în spaţiul public conform căreia Iordania şi-ar retrage ambasadorul din România se bazează pe informaţii false.  Reacția vine după ce Antena 3 a anunțat că Iordania îl retrage pe ambasadorul din România.

17 apr. 2019, 10:38
Precizare de la MAE român: Iordania nu îşi retrage ambasadorul din România

Precizarea MAE: „Cu privire la ştirea apărută în mass-media conform căreia Iordania şi-ar retrage ambasadorul din România, precizăm că Excelenţa Sa domnul Saker Malkawi, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Haşemit al Iordaniei în România, şi-a prezentat scrisorile de acreditare la data de 21 octombrie 2014 şi, recent, conform uzanţelor diplomatice, a anunţat MAE despre încheierea mandatului său în ţara noastră. A solicitat, de asemenea, conform cutumelor diplomatice, întrevederi de rămas bun la preşedintele României, prim-ministrul României şi ministrul Afacerilor Externe. Precizăm, de asemenea, că elementele vehiculate în spaţiul public cu privire la o ‘retragere’ a ambasadorului Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti se bazează pe informaţii false”, arată MAE prin intermediul unui comunicat.

În martie, Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, și-a anulat vizita oficială în România după anunțul premierului Viorica Dăncilă.

Citeşte şi Ambasadorul Egiptului: România nu ar trebui să rişte mutând ambasada la Ierusalim

”Majestatea sa, Regele Abdullah al II-lea, anulează vizita în România programată pentru luni, în semn de solidaritate cu Ierusalimul”, a anunțat ministerul de externe iordanian, la momentul respectiv.

Iordania este casa unei importante comunități palestiniene și custodele locurilor sfinte musulmane din Ierusalim.