Precizările Ministerului Sănătăţii privind MAJORAREA contribuţiei de asigurări de sănătate

Contribuţia la asigurările sociale de sănătate nu va creşte, ci dimpotrivă, prin Programul de guvernare al USL se prevede chiar reducerea acesteia, precizează Ministerului Sănătăţii, într-un comunicat de vineri urmare a unor "zvonuri" din presă privind o majorare cu 3 la sută, informează Mediafax.

15 mart. 2013, 20:18
Precizările Ministerului Sănătăţii privind MAJORAREA contribuţiei de asigurări de sănătate

„Ministerul Sănătăţii a primit o informaţie din mass-media conform căreia se intenţionează realizarea unei campanii de dezinformare a opiniei publice de către un post de televiziune privind o presupusă intenţie a Ministerului Sănătăţii de a creşte contribuţiile de asigurări sociale cu 3%. Ministerul Sănătăţii dezavuează un asemenea zvon şi consideră că se încearcă o provocare şi o manipulare a opiniei publice fără nicio legătură cu realitatea”, se arată în comunicatul ministerului.

Sursa citată mai menţionează, în acelaşi comunicat postat pe site-ul propriu, că „prin Programul de Guvernare al USL se prevede chiar reducerea cotelor de asigurări sociale”.

Ministerul Sănătăţii a anunţat anterior că ministrul de resort, Eugen Nicolăescu, va susţine sâmbătă o conferinţă de presă, la sediul instituţiei.