Preda: Intrarea Elenei Udrea în cursa pentru Cotroceni, o eroare ce se poate dovedi fatală

Europarlamentarul PMP Cristian Preda consideră că 'ofensiva' pornită de liderul partidului, Elena Udrea, împotriva candidaturii lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale, care ar putea fi urmată de o intrare a şefei PMP în cursa pentru Cotroceni, e o 'eroare ce se poate dovedi fatală'şi pentru PMP şi pentru Udrea şi pentru Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

18 aug. 2014, 11:58
Preda: Intrarea Elenei Udrea în cursa pentru Cotroceni, o eroare ce se poate dovedi fatală

‘Va plăti, mai întâi de toate, partidul fondat de Tomac, Papahagi, Ciuparu, Petrescu şi Baconschi. După 6% la europene (în loc de un scor cu două cifre) şi un congres care, în loc să sudeze energiile, a îndepărtat sau marginalizat voci credibile, schimbarea lui Diaconescu va produce o divizare a sprijinului acordat de simpatizanţii PMP şi ai lui Băsescu pe 2 noiembrie’, scrie Cristian Blaga, într-un comentariu postat, luni, pe blogul său.

Europarlamentarul apreciază că, deşi e probabil ca militanţii să urmeze decizia dictată de preşedintele PMP, comportamentul simpatizanţilor nu va fi unitar, aceştia urmând să voteze ‘alţi doi candidaţi identificaţi cu Băsescu’: Macovei, ‘aliată de lungă durată’, şi Diaconescu, care ‘a primit sprijinul explicit al şefului statului’ pentru candidatură.

‘Va plăti, apoi, Elena Udrea, care nu are un profil de prezidenţiabil şi a cărei candidatură ar putea avea un efect pervers. Ea speră ca duelul său verbal cu Victor Ponta să acopere vocile celorlalţi şi s-o califice în turul al doilea. Speranţa stângii e alta şi anume ca fărâmiţarea voturilor de centru-dreapta să-l ajute pe Tăriceanu să intre în turul al doilea şi să joace rolul jucat de Vadim Tudor în 2000. Nu e exclus ca Udrea să fi picat în capcana întinsă de strategii stângii. Eu ştiu cel puţin unul care a jucat un rol important acum 14 ani şi care e la fel de activ (şi de deştept) şi acum. Vrând fără vreun argument solid Preşedinţia, Udrea s-ar putea să piardă şi partidul’, scrie Cristian Preda

Potrivit europarlamentarului PMP, şi Traian Băsescu va fi afectat de intrarea şefului PMP în cursa pentru Cotroceni.

‘Preşedintele a anunţat public că Diaconescu are cel mai bun profil pentru a-i succeda în cea mai înaltă demnitate din stat. Elena Udrea nu va putea recupera sprijinul preşedintelui fără a-l decredibiliza. Personal, nu-mi doresc ca Traian Băsescu să iasă din scenă şifonat, aşa că nu pot susţine actuala manevră de la vârful PMP’, conchide Cristian Preda.