Predicţii de la Dr. Oz despre sănătatea viitorului

Medicina evolueaza, iar tehnologia va pune la dispozitia doctorilor toate informatiile de care au nevoie pentru a da un diagnostic cat mai precis. Vezi mai jos cateva lucruri care vor fi posibile peste 10 ani, potrivit predictiilor lui Dr. Oz.

15 nov. 2013, 20:45
Predicţii de la Dr. Oz despre sănătatea viitorului

Ne vom cunoaste ADN-ul

Peste 10 ani, medicina nu va semana deloc cu cea de acum. Toti oamenii isi vor putea cunoaste fragmente secventiale ale genomul printr-o simpla analiza la un pret pe care sa si-l permita toata lumea. Medicii vor putea folosi aceasta decodificare a ADN-ului pentru a prescrie un tratament “personalizat”. De asemenea, pana in anul 2022 ar putea fi create medicamente eficace care ca trateze migrenele si chiar depresia.

Astazi aceasta analiza poate costa intre 100 si 2000 de dolari si poate clarifica predispozitia catre anumite boli. Acest serviciu nu este inca aprobat de FDA, autoritatea americana de validare a alimentelor si medicamentelor.

Vei stii ce tip de bacterii ai

In sistemul nostru digestiv traiesc intre 300 si 500 de bacterii. Unele sunt benefice si ajuta sistemul digestiv, altele sunt periculoase si pot cauza probleme de sanatate, de la dereglari autoimune la cancer gastric. Peste 10 ani, vom sti mai multe despre “ecologia” intestinala, iar doctorul va putea spune ce prebiotice poti consuma pentru a ajuta bacteriile bune.

Astazi poti consuma prebiotice. Unele dintre ele ajuta la diminuarea inflamatiilor, cresc absorbtia de calciu si imbunatatesc densitatea osoasa. Poti gasi prebiotice in ceapa, sparanghel, usturoi, anghinare, cicoare sau banane. Cultura de bacterii benefice poate fi stimulata prin consumarea de iaurt. In plus, daca o boala necesita tratament cu antibiotic, este indicat sa consumi suplimente cu probiotice pentru echilibrarea balantei intestinale.

Vei „renaste”

Celulele stem se pot transforma in diferite tipuri de celule si vor ajuta la tratarea mai multor boli. In 10 ani, se va intra in rutina in ceea ce priveste recoltarea celulelor stem din piele sau tesuturile grase si tratarea mai multor boli, de la acnee, la repararea muschilor inimii. Celulele stem vor fi folosite si la tratarea unor boli autoimune precum diabetul de tip 1 sau artrita reumatoida.

Astazi tratamentul cu celule stem este considerat inca experimental.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro