Predoiu, Falcă şi Creţu au fost validaţi în cursa din PDL pentru alegerea candidatului la prezidenţiale

Cătălin Predoiu, Simona Creţu şi Gheorghe Falcă au fost validaţi pentru alegerile interne din PDL privind desemnarea candidatului la scrutinul prezidenţial de anul viitor, informează Agerpres.

14 oct. 2013, 12:15
Predoiu, Falcă şi Creţu au fost validaţi în cursa din PDL pentru alegerea candidatului la prezidenţiale

‘Comisia s-a întrunit aseară (duminică seară – n.r.). Am analizat toate cele trei proiecte depuse. Din punct de vedere formal au fost îndeplinit condiţiile prevăzute de Statut şi deciziile luate în Colegiul Director Naţional al partidului, urmând ca cei trei, Simona Creţu, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, să intre în campania electorală în perioada imediat următoare potrivit programului stabilit’, a declarat luni, Daniel Buda, preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii a partidului democrat-liberal.

El a mai spus că proiectele depuse de cei trei sunt proiecte de ţară elaborate în acord cu politicile promovate de Partidul Democrat Liberal.

Pasul următor este promovarea în teritoriu. Potivit programului stabilit, cei trei candidaţi înscrişi în competiţia internă pentru desemnarea prezidenţiabilului PDL se vor deplasa în teritoriu pentru a-şi promova programele în cadrul organizaţiilor. Prima rundă de alegeri se va desfăşura pe 26 octombrie, la nivelul regiunii de nord-est (regiunea Moldova).

Programul lui Cătălin Predoiu se intitulează: ‘Forţa echilibrului – pentru o Românie bine condusă spre prosperitate şi normalitate’.

În acest document, Predoiu susţine că, în prezent, România este ‘o ţară cu o guvernare USL incompetentă, abuzivă şi pe alocuri antinaţională’, care nu dispune de ”un management luminat, modern, cooperativ’.

Simona Creţu a precizat recent că programul său de ţară include mai multe proiecte şi strategii privind recuperarea patrimoniului, protecţia mediului şi comunicarea.

La rândul său, Gheorghe Falcă a afirmat că decizia de a se înscrie în competiţia internă este o oportunitate de ‘dezbateri în vederea unificării dreptei şi clarificărilor doctrinare în România şi, în mod evident, a concepţiei necesare în vederea unui proiect nou pentru România, în perspectiva anului 2020’.

 

VEZI SI:

Alegeri cu scandal în PDL: Comisia de numărare a voturilor analizează noua contestaţie