Predoiu: Andrei Gerea este un parlamentar respectabil, dar nu are nicio tangenţă cu economia

Democrat-liberalul Cătălin Predoiu consideră că Andrei Gerea, propunerea PNL pentru portofoliul de la Economie, este un parlamentar respectabil. Totuşi, în opinia lui Predoiu, Gerea 'nu are nicio tangenţă cu domeniul respectiv', potrivit Agerpres.

15 oct. 2013, 11:58
Predoiu: Andrei Gerea este un parlamentar respectabil, dar nu are nicio tangenţă cu economia

‘În general, un ministru ar trebui să fie competent, să cunoască domeniul, să nu aibă probleme de integritate sau probleme penale şi să nu aibă conflicte de interese economice cu domeniul pe care-l gestionează. Din câte am înţeles, a fost destul de dificil (pentru USL – n.r.) să găsească un astfel de om. Rămâne de văzut dacă are competenţele necesare, pentru că din câte înţeleg nu are nicio tangenţă cu domeniul respectiv. Este un parlamentar respectabil, rămâne de văzut dacă va performa sau nu. Remarcăm dificultatea USL de a găsi cadre competente pentru guvernarea ţării. Mi se părea că ar fi normal ca aceste partide, care au promis marea cu sarea anul trecut, să aibă şi echipamentul necesar pentru guvernare. Din păcate, guvernarea înseamnă mai mult decât doi oameni care vorbesc la televizor’, a spus Predoiu, marţi, întrebat cu privire la propunerea PNL pentru conducerea Ministerului Economiei.

Liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea, a fost propus de conducerea partidului pentru a prelua portofoliul de la Economie, a declarat marţi preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a confirmat că a acceptat propunerea PNL de nominalizare a deputatului Andrei Gerea pentru ocuparea funcţiei de ministru al Economiei.

 

VEZI SI:

Andrei Gerea, propunerea PNL pentru Ministerul Economiei: fost electronist, cu datorii de peste 176.000 euro