Predoiu: Candidaţii la consiliile locale de sector şi la CGMB vor fi 20% membri ai TNL Bucureşti

PNL București a hotărât ca pe listele de candidați la consiliile locale de sector și la CGMB să fie minim 20% membri ai tinerilor liberali pe locuri eligibile, a declarat vineri președintele organizației, Cătălin Predoiu.

08 apr. 2016, 12:23
Predoiu: Candidaţii la consiliile locale de sector şi la CGMB vor fi 20% membri ai TNL Bucureşti

Filiala PNL București a luat ieri seara o serie de hotărâri în premieră în politica românească. (…) În primul rând am hotărât ca pe listele de candidați la consiliile locale și la Consiliul General al Municipiului București să avem un minim de 20% membri ai Tineretului Național Liberal București. Precizez că este vorba despre membri ai TNL București, candidați pe liste pe locuri cu certitudine eligibile. Aceștia nu sunt singurii tineri care se vor regăsi pe listele noastre de candidați. Dincolo de membrii TNL București sunt o serie de candidați care nu depășesc vârsta de 30 — 35 de ani, astfel încât noi estimăm, după închiderea listelor, să avem o proporție de aproximativ 70% politicieni tineri pe listele de candidați la consiliile locale de sector și CGMB. Practic, lansăm pe prima scenă politică a Bucureștiului o echipă de politicieni tineri„, a spus Predoiu, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, se construiește o nouă generație de lideri politici, fapt ce constituie un răspuns pe care filiala PNL București îl dă cetățenilor care au cerut înnoirea clasei politice și a administrației publice.

O altă hotărâre luată a fost asumarea și semnarea de către toți candidații noștri la funcțiile de primar, la consiliile locale, la CGMB, a declarației de integritate cerute de Coaliția de organizații neguvernamentale ‘România Curată’. Pe lângă această declarație de integritate cerută de România Curată, candidații noștri vor semna declarația de conformitate cu criteriile de integritate adoptate de PNL. Am mai hotărât ca președinții organizațiilor de sector să își asume politic selecția candidaților în funcție de aceste criterii„, a precizat Predoiu.

CITEŞTE ŞI ALEGERI LOCALE 2016. Tânără de 23 de ani, cel mai tânăr candidat la primărie, în Banat

El a menționat că un alt criteriu în funcție de care se fac listele este cel al rezultatelor politice anterioare și în pre-campania care se desfășoară în culegerea de semnături pentru susținerea candidaților.

Predoiu a subliniat că se va aplica și criteriul cotelor de gen adoptat de PNL. „Mai atingem o cotă pe care ne-am propus-o orientativ, de a avea și reprezentanți de la organizația de vârsta a treia”, a arătat Predoiu.

Întrebat de jurnaliști despre faptul că la București niciun candidat nu este femeie, Cătălin Predoiu a explicat că nu a fost vorba despre o contradicție.

Competiția pentru candidaturile la funcțiile de primar în București începuse deja când partidul genera această decizie politică a cotelor de gen. Rezultatul a fost și în funcție de numărul de candidați înscriși inițial în pre-campania sau campania internă pentru selecția candidaților la funcția de primar, deci lucrurile trebuie văzute în dinamică și ele vor fi aplicate treptat, pas cu pas. Acum este o bună ocazie să ne apropiem de această cotă de 30% pentru doamne și musai să trecem 20% membri de la TNL București pe liste, locuri eligibile„, a adăugat Predoiu.