Predoiu: Nu cred în candidatura lui Meleşcanu la prezidenţiale. Chiar dacă a anunţat că e disponibil

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, vineri, că nu crede într-o candidatură la prezidenţiale a lui Teodor Meleşcanu, până când acesta nu-şi va declara o astfel de intenţie, potrivit Agerpres.

17 ian. 2014, 17:07
Predoiu: Nu cred în candidatura lui Meleşcanu la prezidenţiale. Chiar dacă a anunţat că e disponibil

Predoiu a fost întrebat într-o conferinţă de presă cum comentează afirmaţiile făcute de actualul şef al SIE, potrivit cărora acesta ar fi disponibil să revină în politică.

‘Până nu se declară, nu văd pe nimeni candidat la prezidenţiale. Deci, candidaţii prezidenţiali se anunţă. Să faci pasul să candidezi este un act, după părerea mea, de responsabilitate. Nu numai politică, responsabilitate morală în primul rând. Trebuie să-ţi faci un examen, dacă ai calităţi necesare, dacă crezi că poţi să aduci ceva bun în această funcţie. Dacă crezi că poţi să faci ceva pentru români. După ce faci aceste lucruri vii să anunţi: vreau să candidez. Până nu te anunţi candidat nu ai cum să fii numit candidat’, a declarat Cătălin Predoiu, întrebat dacă îl vede pe Tedodor Meleşcanu candidat la alegerile prezidenţiale din 2014.

Joi seară, la Digi Tv, întrebat dacă ia în considerare o posibilă candidatură la prezidenţiale şeful SIE Teodor Meleşcanu a răspuns: ‘N-am discutat cu nimeni asemenea chestiuni. Din punctul meu de vedere, sunt disponibil, în cazul în care va exista un interes’.

Teodor Meleşcanu a mai declarat că ia în calcul o întoarcere în politică, după mandatul la conducerea SIE.

‘(…) Percep poziţia de director al SIE ca o paranteză în cariera politică, o paranteză deschisă, care oricând îmi va da posibilitatea să revin. Mă gândeam că ar fi mare păcat să nu pot fructifica toate informaţiile pe care le-am obţinut în această perioadă’, a spus şeful SIE.