Predoiu o contrazice pe Macovei pe tema noului Codului Penal: Eu mă raliez părerii altor specialişti

Candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, Cătălin Predoiu, a declarat că este de acord cu noile Coduri elaborate de actuala guvernare, în ciuda opoziţiei manifestate de un alt fost ministru al justiţiei, Monica Macovei.

29 ian. 2014, 21:47
Predoiu o contrazice pe Macovei pe tema noului Codului Penal: Eu mă raliez părerii altor specialişti

„Sa-mi dati voie sa am o alta parere decat doamna Macovei. Eu ma raliez parerii unor alti specialisti de marca”, a declarat fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, miercuri, la B1 TV.

Modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală este contestată de europarlamentarul PDL Monica Macovei, fost ministru al justiţiei. Aceasta i-a cerut premierului Victor Ponta să amâne intrarea în vigoare a noilor Coduri, despre care spune că „vor arunca justiţia penală în aer de la 1 februarie 2014”.

„Ponta minte cand spune ca CE cere prin MCV intrarea in vigoare a Codului penal si a Codului de procedura penala sambata, 1 februarie. Raportul MCV nu cere nimic in legatura cu data intrarii in vigoare, dimpotriva se refera la cererile DNA si DIICOT de modificare a prevederilor privind interceptarile si alte masuri de supraveghere. Prin urmare, Comisia mai degraba recomanda aceste modificari inainte de intrarea in vigoare a coduri lor”, afirma, miercuri, Monica Macovei.

Premierul Victor Ponta a arătat, tot miercuri, că intrarea in vigoare a noului Cod Penal nu mai poate fi amanata, fiind unul dintre obiectivele asumate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.