Predoiu ACUZĂ: Ponta şi echipa lui fac un pas hotărât către FURTUL voturilor la prezidenţiale

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, consideră că prin modificarea Legii privind alegerea preşedintelui României premierul Victor Ponta şi echipa lui au făcut "un pas hotărât către furtul votului românilor la alegerile prezidenţiale".

26 iun. 2014, 15:01
Predoiu ACUZĂ: Ponta şi echipa lui fac un pas hotărât către FURTUL voturilor la prezidenţiale

A fost făcută (n.r. adoptarea OUG privind modificarea şi completarea Legii nr 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României) printr-o procedură netransparentă, a fost introdusă (n.r. ordonanţa) pe ordinea de zi suplimentară şi vizează foarte grav desfiinţarea unor secţii electorale şi încurajarea turismului electoral. Practic, Victor Ponta şi echipa din spatele lui fac un pas hotărât către furtul votului românilor la alegerile prezidenţiale. Asta arată şi câtă încredere au în ei şi cât respect au faţă de cetăţenii români„, a spus candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, joi, într-o conferinţă de presă.

El susţine că „românii au nevoie de un preşedinte care să aibă convingeri autentice în ceea ce priveşte democraţia şi statul de drept, parcursul euroatlantic al României”.

Ponta nu are aceste convingeri nici în ceea ce priveşte democraţia, nici în ceea priveşte justiţia, nici al destinului european al României (…) Ponta nu are proiecte. El nu ştie ce să spună românilor şi atunci se cantonează, alimentează această permanentă luptă cu un preşedinte care îşi încheie mandatul. Adevăratul risc pentru români este ca Victor Ponta să ajungă la Cotroceni. Victor Ponta are deja în spate un sistem nedemocratic, care îl împinge să facă o politică antioccidentală, anti-România. Românii nu au nevoie de un preşedinte marionetă, românii au nevoie de un om care să aibă convingeri autentice în ceea ce priveşte democraţia şi statul de drept, parcursul euroatlantic al României”, a mai spus Predoiu.

Candidatul PDL la alegerile prezidenţiale a declarat „că se disociază de toate practicile nelegale din sistemul politic”. „Chem încă o dată cetăţenii români, şi în special cei 70% de cetăţeni nehotărâţi care nu votează, să fie atenţi la ce se întâmplă în politica românească în următoarele luni şi participe la vot la prezidenţiale, să voteze omul şi nu partidele”, a adăugat Predoiu.

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea Legii nr 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, informează un comunicat al Guvernului.

Potrivit notei de fundamentare a OUG, publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, principalele modificări aduse legii sunt majorarea termenului de stabilire de către Guvern a datei alegerilor de la 45 la 60 zile înainte de ziua votării.

Premierul Victor Ponta a anunţat joi, în şedinţa de guvern, că Executivul va adopta o hotărâre care va stabili că primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea tur pe 16 noiembrie.