Predoiu: Proiectul lui Iohannis nu poate fi pus în aplicare dacă nu ajungem la guvernare în locul lui Ponta

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat sâmbătă că premierul Victor Ponta este un pericol în calea dezvoltării României şi a spus că împlinirea proiectului preşedintelui Klaus Iohannis nu poate fi pus în aplicare fără asumarea guvernării de către liberali, transmite Agerpres.

31 ian. 2015, 13:14
Predoiu: Proiectul lui Iohannis nu poate fi pus în aplicare dacă nu ajungem la guvernare în locul lui Ponta

„În toată campania electorală am spus că Ponta este un pericol pentru România şi poporul a înţeles că este un pericol pentru România. Pericol a fost îndepărtat, dar este încă prezent. Astăzi, Ponta este un pericol în calea dezvoltării României, este un obstacol în calea investiţiilor, este un obstacol în calea reformării educaţiei şi sănătăţii, este un obstacol în calea împlinirii programului România lucrului bine făcut, propus şi votat în 14 noiembrie… în 16 noiembrie. Klaus Iohannis a oferit şansa României, dar astăzi această şansă trebuie concretizată, astăzi suntem aici să creăm, să forjăm voinţa politică ce să ducă PNL la guvernare”, a afirmat Predoiu, la şedinţa Consiliului Naţional al PNL, de la Palatul Parlamentului.

El a spus că nu este suficient ca PNL să facă opoziţie faţă de Guvernul Ponta.

„Avem în faţă o cale comodă, de a aştepta alegerile, de a aştepta ca Ponta şi partidul său să piardă teren, dar este o cale care refuză responsabilitate, este o cale periculoasă, este o cale în care parteneriatul dintre PNL şi Klaus Iohannis nu poate fi pus în aplicare”, a susţinut Predoiu.

El şi-a exprimat convingerea că în Parlament „glasul naţiunii şi interesul naţional” vor fi auzite, astfel încât să fie schimbat Guvernul Ponta.

„Fuziunea noastră va fi sprijinită, va fi consolidată dacă vom da această bătălie. Sabia care stă în teacă rugineşte. Dacă vrem să forjăm acest partid în victorie trebuie să ducem responsabilitatea până la capăt”, a conchis Cătălin Predoiu.