Predoiu: Statutul noului partid va fi aprobat în Congresul PDL – PNL din 26 iulie

Statutul noului partid va fi aprobat în Congresul reunit al PDL şi PNL din 26 iulie, după ce acesta a fost aprobat în Congresul PNL, respectiv în Convenţia PDL de la aceeaşi dată, a anunţat miercuri prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu, informează Agerpres.

16 iul. 2014, 14:14
Predoiu: Statutul noului partid va fi aprobat în Congresul PDL – PNL din 26 iulie

‘Azi am discutat multe lucruri legate de fuziune, de procesul în curs, dar obligaţia legală a celor două partide este să aprobe (n.r. – statutul) în Congres. Deci nu are BPN-ul competenţa, după lege, să aprobe o astfel de măsură. Noi vom veni cu proiectul de statut în Convenţia PDL şi apoi în convenţia reunită’, a precizat Predoiu după şedinţa BPN al PDL.

Predoiu a mai spus că, în primă fază, va fi o alianţă electorală pentru alegerile prezidenţiale, ce va avea un nume anunţat în Congresul celor două partide, şi apoi, după decizia judecătorească de aprobare a fuziunii, va exista un partid nou.

‘Grupurile parlamentare vor funcţiona separat, dar coordonat până la momentul fuziunii propriu-zise. Bineînţeles, ne armonizăm deja poziţiile politice’, a susţinut liderul democrat-liberal.

Cât priveşte o posibilă fuziune cu Forţa Civică, el a spus că cele două părţi ‘discută chiar la această oră’.