Cel mai tare meci din istorie: Am descifrat „filosofia” de joc a Greciei VIDEO

GRECIA - ROMANIA. Faimoasa trupă de divertisment Monty Phyton a realizat în urmă cu patru decenii scenariul unui meci de fotbal între filosofii greci şi cei germani. Au câştigat grecii antici, printr-un gol marcat de Socrate.

22 iun. 2012, 08:46
Cel mai tare meci din istorie: Am descifrat „filosofia” de joc a Greciei VIDEO

Al doilea sfert de finală de la Euro 2012 se joacă vineri seara, la Gdansk, între naţionalele Germaniei şi Greciei. Întâlnirea este aparent dezechilibrată, ţinând seama atât de forma de moment a celor două naţionale, cât şi de precedentul istoric, elenii nereuşind nicio victorie în cele opt dispute anterioare cu nemţii.

Şi totuşi, într-un alt registru, grecii au câştigat o partidă contra adversarilor din această seară. În 1972, membrii trupei Monty Python, zeii divertismentului televizat, au imaginat două naţionale de fotbal alcătuite din filosofi, vechii greci şi germanii. Meciul a fost arbitrat de Confucius, care a măsurat cu o clepsidră trecerea fiecărei reprize.

Soluţia golului a găsit-o, „Evrika!”, Arhimede, care a combinat pe rând cu Socrate si Heraclit, apoi a centrat în faţa porţii, de unde Socrate a reluat cu capul pe lânga Leibniz. De remarcat că, totuşi, unicul gol al meciului a fost marcat din ofsaid.