Prefecţii din ZECE judeţe vor fi schimbaţi, miercuri, din funcţie

Zece prefecţi vor fi schimbaţi, miercuri, din funcţie, potrivit unor surse din Guvern, citate de România TV. Informaţia vine după ce săptămâna trecuta, surse politice au anunţat că Executivul a decis încetarea mandatului pentru 19 posturi de prefect.

24 feb. 2016, 09:19
Prefecţii din ZECE judeţe vor fi schimbaţi, miercuri, din funcţie

În urma unei discuţii care a avut loc, miercuri, înaintea şedinţei de Guvern, s-a stabilit că zece prefecţi vor fi schimbaţi astăzi din funcţie. Schimbarea vine în urma unei evaluări făcute prefecţilor de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Miercuri se vor da zece hotărâri de Guven, pentru zece prefecţi, potrivit România TV.

Guvernul a decis încetarea mandatului şi numirea în funcţie pentru 19 posturi de prefect şi două de subprefecţi, au precizat, săptămâna trecută, surse politice. Astfel, potrivit documentelor privind hotărârile de guvern, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, a fost înlocuit cu Cornel Murg care a exercitat funcţia de subprefect al aceluiaşi judeţ.

Prefectul de Argeş, Mihail Adrian Oprescu, a fost înlocuit din funcţie cu Cristian Soare. Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţinteanu, a fost înlocuit cu Ovidiu-Victor Frenţ, fost subprefect al aceluiaşi judeţ.

Prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, a fost înlocuit cu Dan Nechifor. La Brăila, Nicu Lucian Olteanu, a fost înlocuit cu Mădălina Cochino.

La Dâmboviţa, Ioan Marinescu a fost înlocuit din funcţia de prefect cu Antonel Jîjîie, fost subprefect. Prefectul de Gorj, Alin Vasile Văcaru, a fost înlocuit cu Gheorghe Paraschivu.

La Satu-Mare, Eugeniu Avram a fost schimbat din funcţia de prefect, iar în locul acestuia a fost numit Radu Bud. La Vaslui, Andrei Puică a fost schimbat din funcţia de prefect cu Olteanu Daniel. De asemenea, Grigoraş Marian a fost numit temporar în funcţia de prefect al judeţului Iaşi.

Totodată, Guvernul a decis încetarea exercitării funcţiei şi a cel puţin trei subprefecţi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat schimbări semnificative la nivelul prefecţilor, după ce Executivul a analizat capacitatea de reacţie a acestora şi dorinţa lor de se implica sau nu politic în campania electorală. Dan Suciu mai spunea că noii prefecţi vor fi numiţi fără concurs, deoarece timpul este scurt.