Prefectul a emis ordin de încetare de drept a mandatului preşedintelui CJ Horea Uioreanu

Publicat: Luni, 06 Octombrie 2014 20:54 // Actualizat: Luni, 06 Octombrie 2014 20:54 // Sursa: romaniatv.net

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a emis luni ordinul prin care constată încetarea de drept a mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, care a demisionat după ce a fost arestat şi trimis în judecată pentru fapte de corupţie, transmite Agerpres.

Foto: adevarul.ro

'Prefectul Judeţului Cluj a emis Ordinul nr. 360/06.10.2014, prin care se constată încetarea de drept a mandatului de Preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, al domnului Horea Dorin Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia. La data de 3 octombrie 2014, domnul Horea Dorin Uioreanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, cererea sa de demisie fiind înregistrată la Consiliul Judeţean Cluj sub numărul 18413/03.10.2014. Instituţia prefectului a fost notificată asupra acestui fapt prin adresa Consiliului Judeţean Cluj nr. 18.413/03.10.2014', se arată într-o informare transmisă, luni, de Prefectura Cluj.

Potrivit informării respective, Instituţia Prefectului Cluj va înainta Ministerului Afacerilor Interne 'propunerea de organizare a alegerilor locale parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, după expirarea termenului de contestare a ordinului la instanţa de contencios administrativ, conform prevederilor art. 69 alin. (6) din Legea nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare'.

Horea Uioreanu şi-a dat vineri demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, pe care o deţinea din anul 2012. Acesta este, în prezent, trimis în judecată în două dosare, pentru fapte de corupţie.

La finalul lunii mai, Horea Uioreanu a fost reţinut de procurorii DNA, alături de doi oameni de afaceri clujeni, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, fiind acuzat de luare de mită. Uioreanu a fost acuzat de luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator şi complicitate la spălare de bani. Dosarul de corupţie se referă la o investiţie numită APRON4 care este o platformă pe care firma lui Ioan Bene a construit-o la Aeroportul Internaţional 'Avram Iancu'. Uioreanu a cerut de nenumărate ori judecarea sa în stare de libertate, dar judecătorii au respins până în prezent toate cererile formulate de avocaţi. Uioreanu se află în stare de arest la Penitenciarul Gherla, de patru luni.

În urma arestării sale, partidele care au consilieri în CJ Cluj au încercat în repetate rânduri să îşi aleagă propriul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte, existând o luptă administrativă între PNL şi PSD în forul deliberativ judeţean. După ce PNL a reuşit să îl aleagă, cu ajutorul PDL, pe Mihai Seplecan în această funcţie, prefectul Gheorghe Vuşcan a atacat în contencios administrativ decizia consilierilor judeţeni. Acest fapt a atras după sine repunerea în funcţie a foştilor vicepreşedinţi, respectiv Ioan Oleleu (PSD) şi Istvan Vakar (UDMR). Procedura s-a repetat de două ori, ceea ce a îngreunat în lunile din urmă activitatea administrativă a Consiliului Judeţean.

În prezent, Istvan Vakar deţine funcţia de vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

 

 

 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cluj corupţie horea uioreanu mandat prefect primar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 oct 21:32
...Uioreanu, care a demisionat după ce a fost arestat şi trimis în judecată pentru fapte de corupţie, Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
06 oct 21:26
...de drept a mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, care a demisionat după ce a …read more ...
06 oct 21:07
Răspunde | Votează email 0 email
Http://Bit.Do/OT2

Primul MultiPlayer 3D-Acţiune pe Flash. Participă la luptele furioase - distruge tancurile inamice, ajută echipa ta, avansează în grad cu Tancul tau, poţi face cariera ta militară! O gamă largă de muniţii, multe moduri de joc şi jucători reali.

Http:///Bit.Do/OT3

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Joc cu Tancuri Gratuit AICI:

Http://Bit.Do/OT2
1
EUR
4.8378
RON
04 Jul
noapte 21 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H