Prefectul Capitalei lămureşte situaţia. Ce se întâmplă cu renunţarea la măştile de protecţie la birou, unde toţi angajaţii sunt vaccinaţi antiCOVID!

Alin Stoica vine cu noi explicaţii în ceea ce priveşte relaxarea măsurilor în Bucureşti. Prefectul Capitalei spune că decizia de a nu purta masca în birourile în care toți angajații sunt vaccinați antiCovid aparține angajatorului.

15 mai 2021, 16:11
Prefectul Capitalei lămureşte situaţia. Ce se întâmplă cu renunţarea la măştile de protecţie la birou, unde toţi angajaţii sunt vaccinaţi antiCOVID!

Prefectul Capitalei lămureşte situaţia.  Acesta a mai adăugat că instituţia pe care o conduce nu a decis încă formal dacă propriii angajaţii vaccinaţi vor mai purta masca de protecţie sanitară în birouri.

Prefectul Capitalei lămureşte situaţia. Ce se întâmplă cu renunţarea la măştile de protecţie la birou, unde toţi angajaţii sunt vaccinaţi antiCOVID!

Întrebat sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetului municipal pentru situaţii de urgenţă, cum se procedează la locurile de muncă, acolo unde toţi angajaţii dintr-un birou sunt vaccinaţi, prefectul Alin Stoica a răspuns că decizia aparţine fiecărui angajator, în urma consultării cu medicul de medicina muncii.

„Este decizia proprie a fiecărui operator, sau a fiecărui angajator. Prin medicul de medicina muncii se pot stabili aceste reguli, intern, de către fiecare angajator în parte”, a declarat Alin Stoica, citat de news.ro.

Acesta a menţionat cu se va proceda în instituia pe care o conduce. „Încă nu am stabilit, dar vom stabili că acolo unde într-un birou sunt toate persoanele vaccinate nu se va purta mască”, a adăugat prefectul.

Numărul infectărilor a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni. Dacă în urmă cu două luni se înregistrau zilnic peste 6.000 de cazuri noi COVID, astăzi numărul infectărilor este puţin peste 700.

Până astăzi, 15 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.071.334 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.023.822 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 729 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Rata de incidență a cazurilor COVID-19 în Capitală se menține sub 1,5 la mie, fiind din nou în scădere faţă de ziua precedentă. Se întâmplă în ziua în care în România are loc mare relaxare. Purtarea măştii nu mai este obligatorie în spaţiile exterioare, cu anumite excepţii.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se reuneşte sâmbătă, pentru a decide măsuri pe plan local în urma relaxării restricţiilor impuse ca urmare a scăderii ratei de infectare cu SARS-CoV-2.

„Analizăm și noi, conform HG, care ar fi zonele aglomerate, dacă ar trebui să adăugăm peste cele care sunt deja prevăzute în ordinul comun al ministerelor sănătății și de interne și, de asemenea, să ajustăm măsurile pe care le aveam în ultima hotărâre a CMBSU față de noile măsuri de relaxare care au fost hotărâte.

Suntem în discuții atât cu DSP cât și cu Poliția și cu ISU să identificăm sau să vedem dacă putem să identificăm și să și precizăm în hotărâre, ne gândim la zonele pietonale, știm că în Centrul Vechi se pot forma aglomerări, mai ales că se vor deschide acum toate restaurantele și vor funcționa până la ora 00:00, multe dintre parcuri se aglomerează, arterele comerciale sunt destul de aglomerate… Urmează să discutăm.

Conform hotărârii, în zonele pe care le identificăm ca fiind cu potențial de aglomerare se va institui obligativitatea purtării măștii”, a spus prefectul Capitalei Alin Stoica, la Digi24.

Citeşte şi: Sinaia şi Buşteni intră în SCENARIUL VERDE. Ce măsuri restrictive vor fi relaxate de autorităţi