Prefectul Capitalei se pânge că Nicuşor Dan nu-i răspunde la telefon: „Am încercat să-l sun, aveam semnale că despre greva de la STB”

Prefectul Capitalei spune că a încercat să discute cu primarul Capitalei despre greva angajaţilor de la STB, deoarece avea "semnale", încă de miercuri seară, însă acesta nu i-a răspuns la telefon.

20 ian. 2022, 12:13
Prefectul Capitalei se pânge că Nicuşor Dan nu-i răspunde la telefon: „Am încercat să-l sun, aveam semnale că despre greva de la STB”
Prefectul Capitalei se pânge că Nicuşor Dan nu-i răspunde la telefon

Prefectul Capitalei se plânge că Nicuşor Dan nu-i răspunde la telefon. Alexandra Văcaru spune că avea „semnale” ddespre greva de la STB încă de miercuri seară, însă nu a reuşit să dea de primarul capitalei.

Prefectul Capitalei: Domnul primar nu mi-a răspuns aseară, mi-a răspuns după ora 6 în această dimineaţă

Citeşte şi Nicuşor Dan: „Greva de la STB este ILEGALĂ. Afectează viaţa a sute de mii de bucureşteni”

Alexandra Văcaru spune că a încercat să-l avertizeze pe Nicuşor Dan despre greva de la STB încă de miercuri seară, însă acesta nu i-a răspuns la telefon.

„În cursul dimineţii, având în vedere că am fost în imposibilitatea de a avea un dialog până în această dimineaţă, după ora 6, cu domnul primar general, m-am deplasat la sediul Primăriei Generale şi am avut o discuţie cu domnul primar general, ridicându-i problema perturbării ordinii publice şi solicitându-i să intervină şi să efectueze toate demersurile pentru menţinerea unui climat de pace socială şi ordine publică la nivelul Capitalei”, a afirmat Văcaru, joi, într-o declaraţie de presă.

Alexandra Văcaru spune că a reuşit să vorbească la telefon cu primarul avia joi dimineaţa, după ora 6.

„Telefonic am reuşit să iau legătura doar în această dimineaţă, după ora 6, cu domnul primar. Am încercat şi în cursul serii să îl sun pe domnul primar. (…) Aveam semnale, am discutat cu diverse autorităţi încă din cursul serii, domnul primar nu mi-a răspuns aseară, mi-a răspuns după ora 6 în această dimineaţă.

Era la Primărie, am discutat la 6 dimineaţa, am stabilit că mă duc, am discutat şi atât tot”, a afirmat prefectul Capitalei.

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au întrerupt lucrul joi dimineaţa, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri şi autobaze

Nicuşor Dan a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că protestul angajaţilor de la Societatea de Transport Bucureşti este unul ilegal, precizând că STB a depus deja o plângere la Tribunalul Bucureşti. Primarul general al Capitalei a mai susţinut că greva de la STB nu este una spontană, ci este orchestrată de liderii de sindicat, fiind o grevă politică. Nicuşor Dan susţine că protestul este condus de liderul de sindicat Vasile Petrariu, consilier PSD.

Primarul general al Capitalei a transmis protestatarilor că este deschis la dialog, dar nu prin liderii de sindicat.

Citeşte şi Grevă la STB: Transportul bucureştean, paralizat joi dimineaţă. Garnituri suplimentate la metrou UPDATE