Pregătește-te Mai Rapid Pentru Sărbători cu o Mașină Profesională de Umplut Cârnați

Rămâne doar să stabileşti un buget rezonabil pentru această achiziţie şi să începi căutările! În numai câteva zile cârnăţarul va fi la ţină acasă şi tu vei putea pregăti de sărbători cei mai buni cârnaţi de casă!

24 nov. 2021, 10:59
Pregătește-te Mai Rapid Pentru Sărbători cu o Mașină Profesională de Umplut Cârnați

Sărbători 2021. Dacă vrei să îi surprinzi plăcut pe cei dragi sau să le oferi prietenilor trataţii tradiţionale care le vor încânta papilele gustative, trebuie să pregăteşti cârnaţi de sărbători. Începător sau experimentat în pregătirea cârnaţilor, o maşină profesională cu care să-i umpli mai repede şi mai uniform este o achiziţie inspirată în pragul sărbătorilor de iarnă.

Şi, pentru că pe piaţa sunt mai multe modele de cârnăţare din inox şi alegerea s-ar putea să fie dificilă, ne-am propus să te ajutăm cu câteva informaţii utile.

Tipuri de aparate de umplut cârnaţi

Dacă ai decis că un cârnăţar este o necesitate şi ai început să te uiţi după modelele existente, sigur ai observat că aceste aparate de umplut cârnaţi sunt de două tipuri:

  • Verticale – sunt mai compacte, mai des utilizate şi se folosesc de forţă gravitaţională pentru a uşura prepararea cârnaţilor.
  • Orizontale – sunt mai uşor de utilizat de două persoane şi sunt recomandate pentru munca în echipă; acestea necesita fixare fie pe marginea mesei, fie pe un blat de bucătărie.

Chiar dacă ambele modele îşi fac treaba şi te vor ajuta să prepari cârnaţi de casă savuroşi, în cele din urmă alegerea îţi aparţine şi ţine numai de preferinţele personale. Important este să alegi modelul cu care crezi că te vei descurca cel mai bine şi care ţi  se pare mai confortabil de utilizat.

Iată câteva dintre caracteristicile care te vor ajuta să optezi pentru cel mai bun model de aparat de umplut cârnaţi.

Materialul din care sunt construite

Majoritatea aparatelor de umplut cârnaţi bune sunt confecţionate din oţel inoxidabil robust, dar conţin mai multe piese detaşabile care pot fi realizate din aluminiu, plastic sau oţel. Prin urmare, dacă hotărăşti să cumperi un cârnăţar, mai bine investeşti inteligent într-un aparat de calitate. Evită modelele cu piese din plastic şi alege ceva uşor de dezasamblat şi de curat. Astfel, întreţinerea aparatului se va face uşor şi îl vei putea utiliza fără probleme mai mulţi ani.

Viteza aparatului

Dacă vrei o mașină de umplut electrică, este esenţial să iei în considerare viteza aparatului. Dacă îl cumperi pentru a satisface un volum mare de muncă, pentru un restaurant sau un business în domeniul alimentar, sigur îţi vei dori un cârnăţar profesional, eficient şi puternic care să îţi asigure o viteză mai mare de umplere a cârnaţilor. Însă dacă îl iei doar pentru uz personal, poţi opta pentru modelul manual la care viteza de umplere este dată de viteza cu care roteşti mânerul manivelei.

Dimensiunea cilindrului şi capacitatea de umplere

Cilindrul unui cârnăţar poate avea diverse dimensiuni. Pentru uz casnic, unul cu cilindru cu capacitate de încărcare de 5 sau 7 kg ar trebui să fie suficient. Pentru un volum mai mare de muncă, însă, sigur vei dori o capacitate de umplere mai mare. Capacitatea maximă de umplere a unui cârnăţar poate fi de 9 kg.

Stabilitatea aparatului

Indiferent de volumul de muncă şi de viteza cu care vrei să umpli cârnaţi, siguranţa este primordială! Aceasta este dată de stabilitatea aparatului şi de sistemul de fixare sau de prindere. Dacă maşina nu este stabilă sau nu se fixează bine de masă sau de blat, există riscul de cădere şi rănire.

Din fericire, o  mașină de făcut cârnați de calitate este sigur şi uşor de utilizat, iar unele aparate electrice au chiar şi opţiunea de a preveni supraîncălzirea.

Accesorii şi ataşamente

Multe maşini de umplut cârnaţi vin dotate cu diverse accesorii utile în bucătărie. Poate fi vorba despre lame şi adaptoare suplimentare cu care poţi realiza şi alte specialităţi pe bază de carne.

Funcţia de măcinare

Unele cârnăţare au şi funcţia de măcinare a cărnii. Este vorba despre modelele de aparate 2 în 1 sau chiar 3 în 1. Dacă vei achiziţiona un astfel de aparat, nu vei mai avea nevoie şi de maşină de tocat. Totodată, carnea măcinată o poţi folosi şi la alte reţete şi nu va mai trebui să cumperi de la magazin.

Cât de uşor se curăță?

Un alt aspect important de care nu ar trebui să uiţi este cât de uşor se poate curăţa aparatul de umplut cârnaţi. Dacă vrei să faci o alegere care te va ajuta pe viitor să câştigi timp cu întreţinerea aparatului, alege un model uşor de dezasamblat şi de curăţat.

 

Uşurinţă în utilizare

Cârnăţarul trebuie să îţi uşureze munca în bucătărie şi nu să o complice! Analizează cu atenţie modul de funcţionare şi încearcă să îţi dai seama dacă este uşor de utilizat. Cele mai multe modele sunt versatile şi uşor de folosit, dar tu trebuie să alegi modelul care ţi se potriveşte cel mai bine, vertical sau orizontal, electric sau manual.

De asemenea, nu uita să ţii cont de spaţiul de care dispui în bucătărie, dar şi de volumul de muncă!

Acestea fiind spuse, mai rămâne doar să stabileşti un buget rezonabil pentru această achiziţie şi să începi căutările! În numai câteva zile cârnăţarul va fi la ţină acasă şi tu vei putea pregăti de sărbători cei mai buni cârnaţi de casă!